Suora

  • Lumilautailun MC: Calgary, slopestyle
  • Painin EM, vapaapaini
  • Squashin SM
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Ruotsi, kisakooste
  • Painin EM, vapaapaini

Yllätyksetön päätös SM-ratamoottoripyöräilyssä

urheilu

Viimeisistä jaossa olleista Suomen mestaruuksista ei käyty tiukkoja kamppailuja ratamoottoripyöräilyn kauden viimeisessä SM-osakilpailussa, vaan mestariehdokkaat tyytyivät ajamaan varmistellen maaliin.

250-kuutioisissa Kari Vehniäisen mestaruus oli sinettiä vaille varma.

Luokassa 125 kuutiosenttimetriä kolme vuotta mestaruutta jahdannut Karstulan Pauli Pekkanen onnistui viimein neljännellä kerralla aikeissaan. Turvallisessa johtoasemassa päätöskisaan lähtenyt Pekkanen tyytyi ajamaan neljänneksi ja korjaamaan tarvittavat pisteet. Pekkasen kausi jatkuu vielä EM-starteilla ja ensi kaudeksi suunnitelmissa on täyden EM-sarjan ajaminen.

SM-hopean korjasi Mikko Kyyhkynen ja vuoden 1995 Suomen mestari Timo Immonen nousi pronssille, kun neljän sekunnin turvin kärjessä ajanut Eki Kaulamo kaatui.

250-kuutioisissa Kari Vehniäisen mestaruus oli sinettiä vaille varma ja myös hän tarkkaili kiireisimpien menoa turvallisen välimatkan päästä. Hän varmisti neljännellä sijallaan ensimmäisen mestaruutensa asfaltilla. Jääradoilta Vehniäinen on voittanut jo neljä mestaruutta.

Vehniäisen jälkeen himmeimmille mitaleille pääsivät sunnuntaina voittaja Tatu Lauslehto ja Kari Autio.

SS 600 -luokan mestari Sami Penna noudatti myös varovaista linjaa ja korjasi mestaruuden aikaisemmissa kisoissa hankkimansa piste-eron turvin. Neljäs sija riitti hänellekin mestaruuteen luokassa, jonka kärkeen ajoi Erkka Korpiaho ennen Henri Taipaletta ja vain pari sataa metriä ennen maalia kärkipaikkansa menettänyttä Topi Haaralaa.

B 600 -luokassa Heikki Pirilä jäi mestaruuden varmistaneena pois ja luokkaa hallitsi Rami Mattila ennen pronssimies Ville Valtosta. Suberbiken ykkönen ja myös Suomen mestari on Erkka Korpiaho.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat