Inter ja Lahti tasapeliin

Inter ja Lahti kuuluvat jalkapalloliigassa siihen ryhmään, jolle jokainen sarjapiste on äärimmäisen tärkeä. Se näkyi joukkueiden kohtaamisessa kovana taisteluna. Lopulta tasapeli 1-1 oli suhteellisen oikeudenmukainen tulos.

Ottelu oli kaksijakoinen. Inter hallitsi avausjaksoa ja pääsi johtoon Juha Herneen ruuhkasta sohaisemalla maalilla. Lahti tuli puolestan kovaa toisella jaksolla. Ansaittu tasoitus syntyi rangaistuspotkusta. Della Sala kaatoi Niki Heleniuksen ja Jarkko Koskinen laukoi pilkulta varman maalin.

- Olen varsin tyytyväinen avausjakson peliin, mutta toisella jaksolla peli meni pahasti roiskimiseksi, kommentoi Interin valmentaja Kari Virtanen.

Lahden Harri Kampman puolestaan totesi, ettei heidän ensimmäisen jakson kahden kärjen taktiikkansa toiminut.

- Halusimme kovasti voittaa, mutta pistekin lohduttaa, vakuutti Kampman.

Interin maalissa Jani Mäkilä pelasi varsin hyvin. Puolustuslinja oli välillä kovassa paineessa, mutta selvisi tyydyttävästi. Mathias Lindström ja Janne Oinas tekivät varminta työtä.

Keskikentällä Jarkko Tallqvist puolusti eleettömän varmasti. Naantalin VG-62:sta tullut Juha Herne oli energinen hyökkääjä. Luciano Alvarez pysyi hyvin Lahden topparien pihdeissä.

Lahti menetti jo 20 minuutin pelin jälkeen maalivahtinsa Michail Slawutan. Hän loukkasi polvensa yhteentörmäyksessä Alvarezin kanssa. Tilalle tullut Mikko Ikonen selvisi kauden ensimmäisestä esiintymisestään ihan kohtuullisesti.

Puolustuksessa ja keskikentällä kaksi Koskista, Jukka ja Jarkko olivat kovia kasvoja. Myös Tommi Kautonen ja Pekka Lagerblom voivat olla iltaansa tyytyväisiä. Hyökkäyspeli piristyi oleellisesti, kun tauon jälkeen Niki Helenius ja vähän myöhemmin Tuomas Haapala tulivat kentälle.

STT