1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Blues siirtyi voitollaan sarjakärkeen

Espoolaisjoukkue Blues valtasi SM-liigan sarjan kärkipaikan, kun se ylsi 2-0-voittoon HPK:sta. Blues on toistaiseksi voittanut kaikki liigaottelunsa.

Blues siirtyi voitollaan SM-liigan kärkeen.

Blues saa ojentaa suuren ruusukimpun maalivahti Jere Myllyniemelle, joka piti maalinsa puhtaana. Nuori, 20-vuotias Myllyniemi torjui vastustajan laukaukset täysin tehottomiksi jo toisessa ottelussa peräkkäin. Hänellä oli kosolti onneakin, mutta onnetarhan on usein hyvän maalivahdin taustahahmo.

Myllyniemi torjui koko ottelussa 36 kertaa, kun HPK:n virkaveli Rob Tallas oli kiekon edessä 16 kertaa.

HPK vei Bluesia ottelussa lähes kolme erää putkeen, mutta Bluesin puolustus kesti Myllyniemen avulla. Espoolaispuolustajat ahkeroivat kiitettävästi maalinsa edessä, vaikka HPK:n hyökkääjät pörräsivät minkä ehtivät. Sitä viimeistä silausta HPK ei osannut tällä kertaa hoitaa.

Blues sai ottelussa aikaiseksi oikeastaan vain pari-kolme kunnon hyökkäystä, kun taas HPK, varsinkin ykkösketjun johtohahmon Janne Laakkosen tahdittamana vyöryi lähes taukoamatta kohti Bluesin maalia. Mutta Blues käyttikin tilaisuutensa melkoisella onnistumisprosentilla.

Ensimmäinen maalipaikka Bluesille osui avauserän 11. minuutilla, jolloin joukkueen tämänhetkinen maalitykki Bruce Gardiner iski kiekon verkkoon. Se oli jo hänen neljäs täysosumansa kolmessa ottelussa. Bluesia avitti siinä vaiheessa kahden miehen ylivoima. Sen jälkeen jatkuikin HPK:n pyöritys.

Toinenkin Bluesin maali tuli ylivoimalla, tosin vain yhden miehen sellaisella, mutta Marko Tuomaisen osuma maalin edestä vei kiekon Ilveksen Rob Tallaksen verkkoon.

Vaikka Blues keskittyikin HPK-ottelussaan ennen kaikkea puolustukseen, niin ei tarkoitus ollut varmaankaan jäädä niin selvästi kaukalon kakkosjoukkueeksi. HPK vain oli tällä kertaa liukkaampi ja pelaavampi, mutta kun pallopeleissä ei edelleenkään jaeta työvoittoja, niin hanskaan jäi puhdas nolla.

YLE-STT