Suora

  • Käsipallon Champions League: Cocks - HC Eurofarm Rabotnik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Salo harmitteli sähellystä katuradalla

urheilu

Mika Salo jäi sunnuntaina 11. sijalle rata-autoilun Pohjois-Amerikan Cart-sarjan 18/19 kilpailussa Australian Surfers Paradisen katuradalla. Värikkäässä kisassa Salo pyörähti kertaalleen 17. kierroksella ja joutui sen jälkeen kahdesti korjauttamaan autoaan varikolla.

Mika Salo odottaa työntöapua pyörähdyksen jälkeen.

- Harmittaa, että tuli tuollaista sähellystä. Ahnehdin välillä itse liikaa, ja toisaalta katuradalla sattuu aina kaikenlaista, Salo ynnäsi uransa neljättä Cart-sarjan kilpailua.

Pyörähdystä enemmän Salon vauhtia ja taistelua kärkisijoista haittasivat ajaminen Rodolfo Lavinin auton perään ennen kisan puoliväliä sekä Bruno Junqueiran autosta irronnut pyörä, joka osui radalla pomppiessaan Salon auton vasempaan etupyörään.

- Lavin ajoi edessäni sillä tavalla, että minun oli joko ajettava hänen autonsa perään tai aitaan, Salo kertasi kolaria, jonka seurauksena hänen autostaan rikkoutui etusiipi.

Kisan 37. kierroksella Salon PK Racing -talli joutui taas korjaustöihin, kun Junqueiran autosta irronnut pyörä rikkoi Salon auton pyörää. Salo menetti mahdollisuutensa kärkeen ja ajoi maaliin 11. sijalla kierroksen kärjelle jääneenä.

- Tämä kisa olisi pitänyt voittaa. Nyt sen voitti kaveri, joka oli minun takanani ennen pyörähdystäni, Salo manasi.

Kilpailun voitti yhdysvaltalainen tulokaskuljettaja Ryan Hunter-Reay. Suurempi juhlan aihe oli 13. sijalla maaliin tulleella Kanadan Paul Tracyllä, joka varmisti Cart-sarjan mestaruuden sarjan toiseksi viimeisessä kilpailussa. Mestaruus on Tracyn ensimmäinen. Tracyn onni oli Junqueiran keskeytys, jonka ansiosta brasilialainen ei pystynyt lisäämään pistetiliään.

Toiseksi sijoittui Britannian Darren Manning 1,564 sekuntia uransa ensimmäisen voiton ajaneesta Hunter-Reaystä. Kolmas oli voittajan tallikaveri USA:n Jimmy Vasser.

Ovaaliradan kisa ratkaisee Salon jatkon

Cart-sarja päättyy ensi sunnuntaina Kalifornian Fontanan ovaaliradalla. Kisa ratkaisee Mika Salon jatkon sarjassa.

- Haluan katsoa, miltä ovaaliradalla ajaminen tuntuu. Talli on tarjonnut minulle jatkosopimusta, joten päätös jatkosta on yksin minun, Salo kertoi.

Hän ei ole aiemmin ajanut vaativilla ovaaliradoilla eikä ehdi sitä sen kummemmin harjoittelemaan.

- Onhan se kova paikka lähteä, kun ei ole kokemusta ovaaleista. Pidän ensi torstaina palaverin tallimme väkeen kuuluvan vanhan kuljettajan Mauricio Gugelminin kanssa ja katsomme silloin ovaaliradalla ajamisen niksejä, Salo kertoi.

STT-AP-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat