Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa

Saadi Gaddafi kärähti dopingista

urheilu

Italian olympiakomitea CONI tiedotti keskiviikkona, että Italian jalkapallon pääsarjassa Serie A:ssa pelaavan Perugian keskikenttämies Saadi Gaddafi on antanut positiivisen dopingnäytteen.

Libyan johtajan Muammar Gaddafin poika jäi kiinni kielletyn nandroloni-steroidin johdannaisen norandrosteronin käytöstä.

Saadi Gaddafi antoi positiivisen näytteen lokakuun 5. päivä pelatun Perugia-Reggina-ottelun jälkeen.

Kesällä Perugiaan vuoden sopimuksella tullut Libyan maajoukkuemies Gaddafi, 30, ei ole tällä kaudella päässyt lainkaan pelaamaan ykkösjoukkueessa, ja nyt miestä uhkaa pitkä pelikielto, jos b-näyte todetaan positiiviseksi.

Perugian omistaja Luciano Gaucci arvelee Gaddafin saaneen kiellettyä ainetta lääkkeistä, joita hän otti selkäkipuihin.

- Gaddafilla on ollut selkävaivoja, ja hän on ottanut niihin lääkkeitä. Jotkin lääkkeet saattavat sisältää kiellettyjä aineita, varmaan siksi hän antoi positiivisen näytteen, Gaucci selvitti.

Gauccin mukaan Saadi Gaddafi haki hoitoa selkävaivoihinsa henkilökohtaiselta lääkäriltään Saksassa.

- Jutut siitä, että hän ei läpäissyt dopingtestiä, eivät yllätä meitä, seurapomo totesi.

Urheiluhistorian kuuluisimman dopingkäryäjän Ben Johnsonin palveluja aikoinaan kuntovalmennuksessaan käyttänyt Saadi Gaddafi on kolmas tällä kaudella dopingista kiinnijäänyt Serie A -jalkapalloilija.

Lokakuussa Inter Milanon kärkimies Mohammed Kallon antoi positiivisen nandroloninäytteen, ja Parman keskikenttämies Manuele Blasi jäi Gaddafin tavoin kiinni norandrosteronin käytöstä. Kallon ja Blasi ovat toistaiseksi pelikiellossa.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat