Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomi menetti kahden erän johdon

urheilu

Suomen miesten lentopallomaajoukkue hävisi alkulohkon viimeisen ottelunsa Unkarille olympiaesikarsinnassa perjantai-iltana Kuopiossa. Peli päättyi 3-2 (18-25, 24-26, 25-21, 25-20, 15-6) unkarilaisille, jotka tekivät hienon nousun kahden hävityn erän jälkeen.

Suomen kapteeni Tuomas Sammelvuo harmitteli menetettyä otetta.

Ottelulla oli vaikutusta vain maiden keskinäisiin sijoituksiin alkulohkossa, sillä molemmat olivat varmistaneet paikkansa kahden parhaan joukkoon lohkossa ja sitä kautta pääsynsä välieriin jo aiemmin. Unkari oli lohkon ykkönen kukistamalla sekä Suomen että Viron.

Suomi hävisi yhden ottelun ja jäi toiseksi. Suomen vastustaja välieräpelissä on Ukraina, joka voitti toisen alkulohkon. Unkarin välierävastus on Slovenia, joka voitti ratkaisevassa pelissä Kroatian 3-2. Välierät pelataan lauantaina.

Suomi aloitti ottelun hienosti

Suomi aloitti Unkaria vastaan hienosti ja voitti kaksi ensimmäistä erää. Etenkin ensimmäisessä erässä sinivalkoiset pelasivat hienosti. Suomi johti erää kahteen otteeseen seitsemällä pisteellä 17-10 ja 19-12. Erävoitto irtosi helpohkosti 25-18.

Toisessa erässä suomalaisten peli alkoi takkuilla. Unkari johti erää 23-20, mutta Suomi kiri tasoihin. Kerran käytiin tasoissa 24-24, mutta Suomi taisteli urheasti erävoiton.

Toisen erän jälkeen tahti muuttui täysin. Unkari sai pelaajavaihdoilla peliinsä uuden ilmeen, eikä Suomi pysynyt mukana unkarilaisten rynnistyksessä.

- Paljon jäi kaivelemaan. Me pelasimme kaksi erää tosi hyvää lentopalloa, mutta kolmannessa alkoi aggressiivisuus hiipua, murehti Suomen kapteeni Tuomas Sammelvuo.

Erityisen tärkeä merkitys oli 190-senttisen ponnistajaihmeen Gabor Janosin tulo kuusikkoon.

- Janos toi varmuutta peliimme. Löysimme oman pelimme toisessa erässä ja pystyimme jatkossa sekä syöttö- että hyökkäyspelissä omaan suoritukseemme, analysoi Unkarin päävalmentaja Gyorgy Demeter.

Passarivaihtokaan ei auttanut Suomea

Kolmas ja neljäs erä sujuivat Unkarin hallinnassa. Suomen peliä ei piristänyt edes päävalmentaja Timo Hoivalan vaihtoruletti, jossa vaihdettiin muun muassa passaria. Pelin aloittanut Mikko Esko tuli sivuun ja Aki Riihimäki tilalle, kun Unkari johti neljättä erää 17-12.

Viidennessä erässä Suomi sinnitteli mukana tilanteeseen 4-5. Erän loppua Unkari hallitsi lähes suvereenisti, eivätkä Suomen kaksi peräkkäistä aikalisää numeroissa 6-11 ja 6-12 ryhdistäneet sinivalkoisten peliä.

- Peli lähti meidän kannaltamme käyntiin niin kuin suunniteltiin. Toisesta erästä alkaen peli alkoi kääntyä monella osa-alueella Unkarille, joka oli pelin loppupuolella vahvempi, Suomen päävalmentaja Timo Hoivala sanoi.

Unkarin tehokkain pelaaja oli kaksimetrinen, 18-vuotias Gyorgy Grozer, joka teki peräti 27 pistettä joukkueelleen. Hänen aloitussyöttönsä olivat moukarimaisen kovia, ja verkollakin nuorukainen oli tehokas. Sandor Kantor teki 18 pistettä.

Tuomas Sammelvuo oli Suomen tehokkain 15 pisteellä. Janne Heikkinen teki 13 ja aloitukseen tällä kertaa päässyt Mika Pyrhönen 11 pistettä.

STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat