Suora

  • Parayleisurheilun MM, seitsemäs kilpailupäivä
  • Seitsemäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu

Maier odottaa tasaista taistoa cupin voitosta

urheilu

Kolminkertainen miesten alppihiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja Hermann Maier odottaa tämän vuoden cupista erittäin tasaista.

Hermann Maier.

Sunnuntaina Itävallan neloisvoittoon Lake Louisen supersuurpujottelussa johdattanut Maier itse on palannut cupin voittajasuosikkien joukkoon, vaikka miehen paluusta vakavan moottoripyöräonnettomuuden jälkeen on vasta vajaa vuosi.

Maierilla sunnuntainen voitto oli jo uran 43:s maailmancupissa. Mies tietää kuitenkin, että "tänä vuonna taisto on todella kovaa".

- Jos olen hyvässä iskussa, paljon voi vielä tapahtua. En kuitenkaan tuhlaa ajatustakaan kokonaiskilpailun voitolle. Haluan vain kehittyä jälleen askel askeleelta, jotta voin valloittaa mestaruuden joskus lähiaikoina, alppisuuruus selvittää.

Elokuussa 2001 tapahtuneessa moottoripyöräonnettomuudessa melkein jalkansa menettänyt Maier oli onnettomuuden jälkeen sivussa alppirinteiltä yli vuoden, ja hän onkin nimennyt tämän vuoden "paluukaudekseen".

Maier, 30, laskee kuitenkin voittajasuosikkien joukkoon hieman huonommin tunnetut joukkuetoverinsa Itävallan kovasta alppitallista.

- Michael Walchhofer on mahtavassa kunnossa. Benjamin Raich on näyttänyt pärjäävänsä pujottelussa ja suurpujottelussa, mutta on myös osoittanut lahjoja supersuurpujottelussa, Maier kehuu.

Sunnuntain voitto oli miehelle itselleen yllätys. Mestari kuitenkin tietää supersuurpujottelun niksit.

- Supersuurpujottelussa tarvitaan vauhtia ja teknistä taitoa käännöksissä. Tämä laji on kuin luotu minulle, mutta toiset laskijat ovat parempia syöksyssä tai suurpujottelussa, pujottelusta puhumattakaan.

Maier ilmoittaa myös odottavansa kaudelta vielä lisää yllätyksiä.

- Jotkut ennakkosuosikeiksi ennen kautta nimetyistä joutuvat ihmettelemään. Luulen, että tällä kaudella saamme nähdä yhden kaikkien aikojen kovimmista maailmancup-kamppailuista.

Miesten alppisirkus jatkaa matkaansa Coloradon Beaver Creekiin, jossa ensi viikonloppuna kilpaillaan Lake Louisen tavoin syöksyssä ja supersuurpujottelussa.

Maierille Beaver Creek on mieluisa paikka, sillä hän voitti siellä kaksi kultaa vuoden 1999 MM-kisoissa.

- Pyrin pisteille kummassakin lajissa. Joka tapauksessa minulla on jotain juhlittavaa ensi viikonloppuna, sunnuntaina 31 vuotta täyttävä Maier nauraa.

STT-AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat