Suora

  • Suunnistuksen EM-kisat: Sprinttiviestit
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Kolkkala nimekkäin seuraa vaihtava yleisurheilija

urheilu

Keihäänheiton moninkertainen arvokisaedustaja Taina Kolkkala on nimekkäin yleisurheilija, joka vaihtaa ensi kaudeksi seuraa. Kolkkala siirtyy kasvattajaseurastaan Porin Tarmosta saman kaupungin Porin Yleisurheilun riveihin.

Taina Kolkkala edustaa ensi kaudella Porin Yleisurheilua.

Kaikkiaan Suomen urheiluliitto on vahvistanut 87 A- tai B-luokan yleisurheilijoiden kotimaista seurasiirtoa. Lisäksi liitto on vahvistanut 13 ulkomaalaiselle urheilijalle edustusoikeuden SM-kilpailuissa tai piirinmestaruuskilpailuissa.

SM-osallistumisoikeuden saaneet ulkomaiden kansalaiset ovat pääosin nuoria jo pitkään Suomessa asuneita urheilijoita. He ovat kotoisin Ruotsista, Virosta, Venäjältä, Portugalista, Albaniasta, Marokosta, Keniasta, Nigeriasta, Trinidad&Tobagosta ja Afganistanista.

Kolkkalan siirron lisäksi Porin yleisurheilun siirtomarkkinoilla kuohuu muutenkin. Porin Tarmo menettää 400 metrin Suomen mestarin Mikko Karpin Lappeenrannan Urheilu-Miehiin. Porin kolmas yleisurheiluseura on kehittymässä moukarinheiton erityiskeskukseksi. Pyrintöön on liittynyt peräti yksitoista lupaavaa moukarinheittäjää, mm. viimekesäiset nuorten arvokisaedustajat Lasse Luotonen ja Jenni Viljanen Porin Yleisurheilusta.

Viime vuosien paras naisten 400 metrin aitajuoksija Petra Söderström jättää Pietarsaaren IF Drottin ja vaihtaa Lappeenrannan Urheilu-Miehiin. Kymmenottelussa juniorien MM-pronssia saavuttanut Mikko Halvari edustaa ensi vuonna Tuusulanjärven Urheilijoita. Helsingin Kisa-Veikkoihin ovat liittyneet mm. viime hallikaudella seiväshypyn Suomen mestaruuden voittanut Saara Laaksonen ja juniorien EM-kilpailuissa Suomea edustanut pituushyppääjä Pia Wikstedt.

Kolme aiempaa kestävyysjuoksun Suomen mestaria vaihtaa myös seuraa ensi kaudeksi. Maratonin Suomen mestari Jari Jaakkola siirtyy Turun Weikkoihin ja 1 500 metrin Suomen mestarit Sami Ylihärsilä Lahden Ahkeraan ja Jouni Waris Teivo Stayersiin.

YLE-STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat