Inter iskee kamerunilaisvoimin

Turkulainen Inter on kuulunut jo vuosia jalkapalloliigan ennakkosuosikkeihin, mutta ei ole vielä kertaakaan pystynyt nousemaan mitaleille. Alkavalla kaudella Interillä on entistä totisempi yritys selvitä mitaleille ja saman tien eurocupeihin.

Interissä nähdään ensi kaudella myös kamerunilaisia.

Tähän asti Interin tärkeimmät vahvistukset ovat olleet argentiinalaisia, mutta tulevalla kaudella joukkueen riveissä kirmaa ainakin yksi, ellei kaksikin kamerunilaista.

Vahvistuksista Marcel Mahouve on keskikenttäpelaaja, joka kuului Kamerunin MM-joukkueeseen Ranskassa 1998, mutta pelasi tosin vain yhden pelin. Mahouve oli mukana myös 2002 Afrikan mestaruusturnauksessa , jonka Kamerun voitti. Vajaa viikko sitten 31 vuotta täyttänyt Mahouve on edustanut Ranskassa Montpellier'tä ja viimeksi kakkosdivisioonan Clermontia ja pelannut myös Tunisiassa. Mahouve perheineen on jo muuttanut Turkuun.

Toisena kamerunilaisena Turkuun tulee 18-vuotias Serge Ngal, joka pelasi viime kesänä Suomessa alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa. Hän teki kisoissa hattutempun Portugalia vastaan. Mahouven tapaan myös Ngal on pelannut Ranskassa.

Lisää afrikkalaista väriä Interiin tuo MyPasta siirtynyt Ryan Botha.

Interin kaikilla argentiinalaisilla on joko Italian tai Espanjan passi, joten he eivät kuulu kolmen pelaajan ulkomaalaiskiintiöön. Argentiinalaisista Luciano Alvarez neuvottelee juuri parhaillaan espanjalaisen Numancian kanssa.

Lindströmillä ei sopimusta

Interin viime vuoden kapteenilla Mathias Lindströmillä ei ole toistaiseksi sopimusta. Hän on näytillä Englannissa 2. divisioonan Swindonissa.

Päävalmentaja Kari Virtanen on saanut apua kansainvälisen ryhmänsä käskyttämiseen Ruotsista. Jo aikaisemmin Interiä konsultoinut, Tukholman AIK:n leivissä valmentanut Jan Stahre on tällä kaudella entistä enemmän Turussa ja mukana muun muassa kaikilla Interin leireillä.

Interin ja naantalilaisen VG-62:n yhteistyö jatkuu myös entistä kiinteämpänä. Ykkösessä pelaavan VG:n valmentaja Jami Wallenius on mukana myös Interin valmennusryhmässä. Uutena maalivahtivalmentajana seurassa aloittaa Jani Meriläinen.

YLE-STT