Mikko Eskon Maaseik menossa jatkoon mestarien liigassa

Maajoukkuepassari Mikko Eskon belgialaisseura Maaseik on vahvasti menossa jatkoon lentopallon mestarien liigan alkulohkostaan. Keskiviikkona Maaseik voitti Puolassa Kedzierzynin 3-1 (25-22, 25-21, 20-25, 25-15). Maaseikilla on neljästä ottelusta neljä voittoa.

Mikko Esko aloitti vaihtopenkiltä, mutta pääsi kaikissa erissä myös kentälle. Neljännen erän loppupuoliskon hän pelasi kokonaan.

- Peliaika näyttää pikku hiljaa lisääntyvän mestarien liigassa. Kyllä minä vielä saan tilaisuuteni, totesi Esko, joka Belgian liigassa on päässyt hyvin tositoimiin.

Maaseik menetti kolmannen erän oman vastaanottonsa haparointiin. Muuten vastaanotto toimi hyvin. Vaikeat aloitussyötöt olivat joukkueen toinen vahva ase.

Berliini ulkona jatkopeleistä

Maajoukkueliberon Nisse Huttusen saksalaisseura SCC Berlin on jo ulkona mestarien liigan jatkopeleistä. Kreikkalainen Piraeus aiheutti Berliinin kolmannen tappion 3-1-luvuin. Erät olivat kotijoukkueelle 31-33, 25-20, 25-21 ja 25-21.

Piraeus oli ottelussa selkeästi vahvempi. Berliinin vastaanottajilla, myös Huttusella, oli suuria vaikeuksia ottelussa. Huttusen vastaanottoprosentti oli hänelle heikko 60.

- Saksan liigassa meidän vastaanottomme riittää hyvin, mutta ei näytä riittävän täällä, totesi Huttunen.

Loikkasen Ulm lähellä lopputurnauspaikkaa

Saara Loikkasen saksalaisseura Ulm otti ison askeleen kohti Top Teams Cupin lopputurnausta, kun se voitti puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa kreikkalaisen Vrilissian 3-0 (26-24, 25-22, 25-14). Toinen osaottelu on ensi viikolla Kreikassa.

- Oli tärkeää ottaa kotona 3-0-voitto. Kolmannen erän selvä ero oli myös hyvä juttu. Mitään tässä ei ole kuitenkaan vielä voitettu, sillä Kreikassa odottaa varmaan kova ottelu, arveli Loikkanen, joka pelasi jälleen erinomaisesti.

- Hyökkäys ja torjunta sujuivat tosi hyvin. Hyppysyötöissä tuli muutama virhe, mutta kun siirryin hyppyleijaan, niin ne onnistuivat paremmin.

Koko Ulmin joukkue pelasi erinomaisesti. Alkuviikon harjoituksissa tehoja etsittiin ottamalla mukaan kolme miestä, jotka ulottuvalla torjunnallaan ja kovilla iskuillaan antoivat hyvän harjoitusvastuksen Ulmin naisille.

YLE