Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mika Kallio vei hurjan kiritaiston SM-jääradalla

urheilu

Ratamoottoripyöräilyssä kolmanteen MM-kauteensa valmistautuva Mika Kallio osoitti kylmäpäisyytensä jäärata-ajon kauden kolmannessa SM-osakilpailussa Tuusulanjärven jäällä Järvenpäässä. 125-kuutioisten kisassa Kallio oli vielä sata metriä ennen maalia kolmantena Matti Kiiverin ja Timo Immosen takana, mutta taktikoi itselleen sisäkurvin paikan ja syöksyi siitä voittoon.

Mika Kallio.

- Immosen ohitin jo viimeisen kierroksen ensimmäisessä mutkassa, mutta kiekan puolivälissä jäin hitaampien taakse ja molemmat menivät ohitseni. Viimeiseen kurviin tultaessa näin, että kaverit jättivät jarrutuksen myöhään ja ajautuvat väkisin ulos. Itse tulin kurviin ulkoa ja pääsin kuittaamaan. Kieltämättä maistui makealta, Mika Kallio myhäili.

Kiiveri hävisi 21 ja Immonen 37 sekunnin sadasosaa. Voitollaan Kallio nousi tasapistetilanteesta Kiiverin kanssa yksin SM-johtoon. Jäljellä on kaksi osakilpailua maaliskuun puolella Orivedellä ja Konnevedellä. Kaikista ajetuista yhden tulos putoaa loppupisteistä.

- Meillä kaikilla on yksi kolmossija, joten mitään ei ole vielä ratkaistu. Onneksi pääsen mukaan molempiin, Kallio tuumi.

Kallio matkustaa torstaina Espanjaan. Uuden KTM:n RR-pyörän testit Almeriassa ajetaan loppuviikosta ja Kallio palaa heti sen jälkeen Suomeen.

Kahdessa muussa soololuokassa peli oli selvempi. Ison luokan (500 ksm) kisaan Kallio ja Immonen lähtivät tasapisteissä, mutta Immonen karkasi Kalliolta ja Mäntyharjun Lasse Kurviselta jo kolmannella lenkillä kymmenen kierroksen kisassa. Immonen nousi pistejohtoon kannoillaan Kallio ja Kurvinen. Immonen tunnusti hyötyneensä heti startissa saamastaan piikkipaikasta.

- Oli hyvä kun sai ajaa puhtaita linjoja. Spoorit olivat puhtaita, mutta muualla oli äkkiä jäähilettä. Kun edessä ei ollut ketään, oli helppo ajaa, Immonen kertoi.

Immonen halajaa tänä talvena yhdeksännettä SM-jääradan kultaa. Aikaisemmista neljä on tullut piikeissä ja neljä 500-luokassa.

Varttilitraisissa Kurvinen otti kauden ensimmäisen voiton Konneveden Kari Vehniäisestä. Kaksi avauskisaa vienyt "Wehnä" kuitenkin johtaa vielä niukasti SM-pisteissä.

- Mahdollisuudet mestaruuteen paranivat, kakkossijoilla se ei tule, tuumi Kurvinen, joka hävisi viime kaudella SM-kullan viidellä pisteellä Vehniäiselle.

Sivuvaunuluokassa Kangasalan pari Matti Sipilä/Marko Dammert ajoi voittoon.

STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat