Suora

  • Urheiluruutu

Räikkönen uskoo vauhdin vielä löytyvän

urheilu

McLaren-talli ei ollut kärjen vauhdissa viikonvaihteen harjoituksissa, mutta aika-ajon ensimmäisessä osassa Kimi Räikkönen väläytti kuitenkin brittitallin ajokin potentiaalia ajamalla neljänneksi 0,36 sekunnin erolla Montoyaan.

Suomalainen ei ole suinkaan luopunut toivosta menestyä Australiassa.

- Katsotaan kuinka kisa lähtee käyntiin ja mitä muut tekevät. Jos maaliin asti pääsemme, uskon, että tulos on kohtuullisen hyvä. Vuosi sitten nousin palkintopallille kaikkien muiden takaa, joten vielä ei kannata nostaa käsiään pystyyn, Räikkönen tuumi.

Räikkönen oli aika-ajon ensimmäisessä osassa neljänneksi nopein. Toisella ratkaisevalla nopealla kierroksella hän ajoi virheittä, mutta jäi kauas kärjen vauhdista. Räikkönen ei itse osannut sanoa, oliko syynä se, että McLaren oli liikkeellä suuremmalla polttoainemäärällä.

- Vasta sunnuntaina nähdään olivatko muut erilaisella bensamäärällä liikenteessä. En sanoisi, että muut yllättivät meidät. Me pikemminkin yllätimme muut hitaudellamme, Räikkönen analysoi.

Räikkönen valitteli harjoitusten jälkeen, että hänen ajokkinsa puskee. Meno aika-ajossa näytti siltä, että hän joutui tekemään rutkasti töitä pitääkseen oikeat ajolinjat. Räikkönen ei kuitenkaan löytänyt autosta selitystä muihin nähden vaisuun vauhtiin.

- Ei auto huonolta tuntunut. Se oli vain liian hidas. Mielestäni en tehnyt toisella nopealla kierroksellani sen suurempia virheitä. Se ei se myöskään ollut aivan sataprosenttisen hyvä. Vähän masentava tulos, mutta nopeampaakaan en päässyt, Räikkönen kertaili.

- Jos olisin saanut ajaa toisen kierrokseni uudestaan, niin ehkä sekunnin kymmenyksen tai pari olisin voinut parantaa kierrosaikaani, en enempää. Ehkä suurin huoli on siinä, että auto ei tuntunut huonolta, muttei silti mennyt tarpeeksi kovaa, Räikkönen aprikoi.

YLE-STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat