Suora

  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten kilpailu
  • Urheiluruutu
  • "Astmaanhan voi kuolla" - Eevi Bengs joutuu jatkuvasti työstämään suurinta pelkoaan
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, kisakooste

Suomi kaatoi Venäjän Mertasen maalilla

urheilu

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue aloitti hyvin valmistautumisensa MM-kisoihin voittamalla Venäjän maalein 3-2 torstaina Heinolassa Vierumäen urheiluopistolla.

Heidi Wiik Suomen maalilla torjui pirteästi.

Ottelu oli tasalukemissa 2-2 varsinaisen peliajan päättyessä ja jatkoajan jälkeen, mutta rangaistuslaukauskilpailussa Terhi Mertanen sinetöi maalillaan Suomen voiton. Mertasen maali syntyi komean harhautuksen päätteeksi.

Suomi karkasi avauserässä jo 2-0-johtoon Saara Tuomisen maaleilla. Reilun kuuden minuutin pelin jälkeen Karoliina Rantamäki pääsi laukaisemaan, ja venäläisvahdin torjuttua eteensä Tuominen lusikoi paluukiekon verkon perukoille. Ajassa 15.01 Tuominen lisäsi Suomen johtoa kovan painostuksen päätteeksi.

Venäjän onnistui kaventamaan ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Tatja Sotnikovan maalilla ja nousi kolmannessa erässä tasoihin Jekaterina Dilin onnistuttua ohittamaan maalivahti Heidi Wiikin. Dilin osuma syntyi hienon ylivoimakuvion päätteeksi.

Suomi hallitsi kentän tapahtumia ja lauottua peräti 49 kertaa. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Hannu Saintula ei ollut täysin tyytyväinen joukkueen esitykseen.

- Meillä on rankka leiri takana ja se näkyi meidän liikkeessämme. Vähän takkuista meno oli ja tulevissa otteluissa menon pitäisi olla irtonaisempaa, Saintula sanoi ottelun jälkeen.

Suomi ja Venäjä kohtaavat seuraavan kerran torstaina Kuusankoskella.

STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat