Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros

Nurmela paini EM-jatkopaikan

urheilu

Avauspäivänä Haaparannan EM-painien suomalaisnimeksi nousi odotetusti Nurmon Jymyn Kim Jussi Nurmela. Kaksi nopeaa voittoa, lohkovoitto ja pääsy kahdeksan parhaan joukkoon nosti tunteita runsaslukuisen suomalaiskatsomon joukossa.

Kim Jussi Nurmela jatkaa EM-paineissa.

Nurmelan kisaurakka jatkuu perjantaina, jolloin painitaan jo paikasta mitaliotteluihin.

74 kilon sarjan Nurmela avasi kisaurakkansa selkeällä 7-0-pistevoitolla Kroatian Zugaj Nevenistä. Alun aristelun jälkeen suomalaisen juntat ja rullaus tuottivat ennen ensimmäisen jakson loppua jo 6-0-johdon.

Toinen jakso oli pelkkää painiskelua. Suomalainen hallitsi ottelua täysin, eikä Kroatian mies voinut tilanteelle mitään.

- Ensimmäinen ottelu on aina ensimmäinen. Siinä on jännitystä pinnassa, kun on laihduttanut, eikä tiedä miten tankkaus on sujunut. Pillin vihellyksen ja minuutin painin jälkeen tilanne on toinen. Silloin se alkaa kulkemaan. Nytkin juntta nousi ihan mukavasti, Nurmela kertasi tuntoja avausottelusta.

Toisessa ottelussa ratkesi lohkovoitto. Kreikan Georgios Panagiotou määrättiin ensin alle passiivisuden takia, mutta suomalainen ei saanut vyörytystä lähtemään.

Seuraavaksi tuli sitten kreikkalaisen vuoro päästä yrittämään päältä. Nurmela yllätti kaikki, nappasi kaverin käden kiinni tämän vyöryttäessä ja pääsi kääntämään tilanteen hyväkseen.

Hetken aikaa Hellaksen mies taisteli sillassa, mutta viimein silta murtui.

- Sain siinä käden niin hyvin kiinni, että se ratkaisi. Ei sitä tuollaista tilannetta erikseen voi harjoitella, vaan se on sitä painivaistoa. Se tulee, kun pikkupojasta asti noita asioita harjoittelee, Nurmela totesi.

Selviytyminen kahdeksan joukkoon uran ei vielä Nurmelaa tyydyttänyt.

- Huomenna jatketaan. Olen lähtenyt hakemaan täältä hyviä matseja ja niitä haetaan taas perjantaina, Nurmela lupasi.

Haapamäki jatkoajalla

Torstain aamupainien iloisin suomalaisyllättäjä oli 55 kilon sarjan Jani Haapamäki. Tasainen ottelu Saksan Sergei Skrypkaa vastaan meni jatkoajalle ja voitto näytti karkaavan, kun saksalainen johti ottelua vielä kahdeksan minuutin painin jälkeen 2-1.

Haapamäki kuitenkin käytti viimeisen tilaisuutensa, kun saksalainen komennettiin passiivisuuden takia alle mattoon.

Haapamäki sai rullauksen hyvin kiinni ja otti väkisin voittoon tarvittavat kaksi pinnaa. Arvokisojen ensikertalainen pääsi näin heti voiton makuun kisa-avauksessaan.

- Ei siinä paljon vaihtoehtoja ollut. Se tilanne piti hoidella, mikäli halusi ottelun voittaa. Ottelu oli eka matsiksi ihan hyvä, sillä ensimmäisessä ottelussa ei tahdo saada itsestään kaikkea irti, Haapamäki totesi.

Lohkovoitto ratkeaa illan ottelussa Unkarin kokenutta Tibor Olahia vastaan.

Päiväpainien pahin suomalaispettymys oli 60 kilon sarjan Marko Isokoski. Loukkaantumista kärsinyt suomalainen hallitsi ottelun alkuhetkiä, mutta lopulta Israelin Ivan Alexsandrov korjasi 7-2 pistevoiton.

Ottelun ratkaisu tapahtui toisella jaksolla, kun israelilainen torjui Isokosken lonkkaheittoyrityksen ja kaatoi tämän siltaan.

Vainionpää kovassa koulussa

Suomalaisen naispainin ainoa EM-edustaja Tiina Vainionpää oli kovassa opissa 51 kilon sarjassa torstaina Haaparannan EM-paineissa.

Bulgarian Silvia Mutafchieva oli selvästi vahvempi avauskierroksella ja korjasi kuudessa minuutissa selkeän 10-0-pistevoiton. Vainionpää, 17, hävisi vastustajalleen selkeästi voimissa ja tämä näkyi matolla.

Toisella kierroksella vastaan tullut Valko-Venäjän Alena Kareisha puolestaan otti nuoresta suomalaisesta 3-0-voiton.

Molemmissa otteluissa vastustajat napsivat pinnoja pääasiassa taaksemenoilla pinna kerrallaan. Näin Haukiputaan Heiton painijan tie EM-molskilla päättyi kahteen otteluun.

Vainionpää ei allekirjoittanut väitettä, jonka mukaan olisi voimissa hävinnyt vastustajilleen.

- Ei ne tappiot siitä johtuneet. Olivathan vastustajat fyysisempiä kuin nuorten sarjoissa, mutta olisi täällä ollut mahdollisuus menestyä. En vain luottanut etenkin ensimmäisessä ottelussa tarpeeksi itseeni, Vainionpää harmitteli.

STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat