Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Härkänen paini EM-pronssia

urheilu

Ari Härkänen voitti kreikkalais-roomalaisen painimuodon EM-kilpailujen 66 kilon sarjan pronssia. Härkänen kukisti Ruotsin Haaparannassa pronssiottelussa Ranskan Michael Beyerin selvästi pistein 7-0.

Ari Härkänen voitti ensimmäisen arvokisamitalinsa Haaparannassa.

Aiemmin sunnuntaina Härkänen menetti mahdollisuuden loppuotteluun hävittyään välierän jatkoajalla Ukrainan Armen Vardanjanille pistein 2-5. Sarjan mestaruuteen paini Vardanjan, joka finaalissa kukisti Valko-Venäjän Vitali Zhukin puhtaasti 4-0.

Härkäsen taistelu kauan haetusta arvokisamitalista oli raju. Ranskalainen Beyer painosti suomalaiselle ensimmäisen varoituksen, mutta Härkäsen mattopuolustus toimi loistavasti, eikä vastustaja saanut suomalaista liikkeelle.

Parin minuutin kohdalla tuli suomalaisen vuoro päästä yrittämään matosta. Härkänen haki rullausta ylhäältä kiinni ja vei väkisin ranskalaista ympäri kahden pinnan edestä. Beyer määrättiin uudestaan alle mattoon, koska rullaus meni ulos. Härkänen nappasi nyt kiinni rullauksen alempaa ja jälleen kaksi lisäpistettä.

Ottelun ratkaisu tapahtui vain kaksi sekuntia ennen jakson loppua. Härkänen iski salaman nopeudella niskalenkin Beyerin kaulaan, ja numerot olivat videotarkastuksen jälkeen jo 7-0.

- Luulin ensin siitä tulleen vain yhden pisteen, mutta tauon päättyessä huomasin johtavani jo 7-0. Silloin päätin, etten lähden enää tekemään mitään pystyssä. Tiesin, ettei minulle anneta varoitusta, ellen aivan kauheasti sössi siellä matolla, iloinen pronssimies kertasi tapahtumia.

Toisen jakson alkuun ranskalainen yritti vielä kaikkensa, mutta vähitellen usko loppui. Härkäsen puolustus piti, ja suomalaiskatsomossa riemu nousi kattoon. Pitkä odotus oli päättynyt.

- Tulihan se (arvokisamitali) sieltä vihdoin. Meinasi ruveta jo usko loppumaan. Olin toisen jakson alussa ihan sippi, mutta niin vain jakson. Jess!, Härkänen tuuletteli tuntojaan.

Vardanjan liian kova

Härkäsen pääsyn sarjan finaaliin esti välierässä vastaan saapastellut Ukrainan Armen Vardanjan. Viime vuoden EM- ja MM-kakkonen oli ainoa mies koko kisoissa, joka pystyi suomalaisesta pinnoja tekemään. Ottelun avausjakso oli tasainen ja tauon jälkeen mentiin 0-0-tilanteessa ristivyöotteeseen. Härkänen passasi ukrainalaisen yrityksen ja siirtyi 1-0-johtoon.

Vastustaja kuittasi tilanteen 4,5 minuutin painin jälkeen, kun Härkänen sai varoituksen ja määrättiin alle mattoon. Ensin armenialainen otti pisteen arvoisen juntan ja sen jälkeen toisen pisteen, kun tuomaristo katsoi suomalaisen estäneen yrityksen sääntöjen vastaisesti.

Jatkoajan alussa Härkänen pystyi estämään ukrainalaisen heittoyritykset minuutin ajan, ja suomalaista hyvitettiin pisteellä. Ottelu eteni 2-2 lukemissa aina siihen saakka, kunnes kello näytti lukemia 8.40. Varoituksen takia alle mattoon joutunut suomalainen ei pystynyt enää Ukrainan miehen rajua junttaa estämään, ja finaalipaikka karkasi.

- Kaveri oli parempi. En voi muuta kuin myöntää sen. Itsekään en tehnyt omasta mielestä virheitä, mutta siitä huolimatta kaveri teki pinnoja enemmän, tuore pronssimies Härkänen myönsi.

YLE televisioi EM-painien mitaliottelut TV2:ssa kello 20.20.

STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat