MM-kisat näkyvät vasta vaisusti Prahan katukuvassa

Prahan keskustassa ei voi oikein mistään päätellä, että kauden jääkiekkorieha eli MM-turnaus on pian alkamassa. Arvoturnaus valmisteluineen hukkuu helposti miljoonakaupungin vilinään.

Prahassa kisahuuma saapuu hiljalleen.

Merkillisintä on kuitenkin se, että vastavalmistuneen jättiareenan Sazkan ympäristössä ei myöskään ole esillä mitään jääkiekkoon liittyvää.

Sazka sijaitsee Prahan ydinkeskustasta noin 10-15 minuutin metromatkan päässä. Areenaan on helppo kulkea, sillä isohko maanalainen metroasema sijaitsee aivan sen kupeessa.

Ympäristössä on mm. lukuisia kioskeja ja kojuja sekä myyntitiskejä. Tavaravalikoimassa on kännykkäkoteloista aina paistinpannuihin asti, mutta ainuttakaan jääkiekkoaiheista esinettä Sazkan naapurissa ei keskiviikkona hämmästyttävästi ollut myynnissä.

Kisaisännillä on pitänyt hyvin kiirettä MM-turnauksen alkamisen lähestyessä. Lehdistön ja muiden työntekijöiden akkreditointi piti alkaman keskiviikkona, mutta sitä myöhennettiin päivällä isäntien tarvitseman aikalisän takia.

Lehdistökeskus, joka sijaitsee 17 000 katsojan areenan sisällä aukeaa vasta perjantaina, vaikka kaupungissa on jo monia ulkomaalaisia toimittajia sekä valokuvaajia.

- Meillä on vielä aika paljon tehtävää. Kiirettä pitää, mutta olen varma että saamme kaiken valmiiksi, kisojen lehdistöpäällikkö Michaela Drobna kertoi.

STT