Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Muurinen: Pääpointit saavutettiin, vaikka häviö harmitti

urheilu

Yhden nukutun yön jälkeen päävalmentaja Antti Muurinen oli sitä mieltä, että pääpointit jalkapallomaaottelussa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan saavutettiin.

Antti Muurinen kutsui Mika Väyrysen peliä fantastiseksi.

- Vaikka tappio (0-1) tuli, ja aina sen pitää harmittaa, saavutettiin ottelulla kuitenkin tarkoituksensa. Kun Hannu Tihinen ja Joonas Kolkka ainoina pelasivat koko 90 minuuttia, pääsimme ainakin joksikin aikaa kokeilemaan kentällä 20 miestä.

Muurinen sanoi, että näin laaja vaihtoruletti tekee ottelusta sekavan varsinkin, kun vastustaja vaihtoi miehiä samalla aktiivisuudella.

- Saimme aloittaa lähes parhaalla miehistöllämme (poissa vain Mikael Forssell ja Teemu Tainio), joten ensimmäinen jakso näytti, mitä osaamme. Sen loppupuolen pääsimme hyvin pelistä kiinni.

Väyrynen ja Litmanen ilahduttivat

Eniten tyytyväinen Muurinen oli Mika Väyrysen peliin, jota hän kutsui fantastiseksi.

Muurinen korosti, että maajoukkueen yksi tehtävä on myös pelaajien kuntouttaminen, jos heillä on alla liian vähän peliaikaa.

- Tässä suhteessa Litmanen oli positiivinen yllätys pystyessään pelaamaan hyvin toisen jakson puoliväliin.

Litti vähätteli oman esityksen heilahdelleen vielä laidasta laitaan.

- Minulla oli hyviä ja huonoja esityksiä. Ottelusta jäi kokonaisuudessaan rikkonainen kuva, kun vaihtoja oli niin paljon. Omat tuntemukset pelin jälkeen olivat hyvät, kun mikään paikka ei kipeytynyt koko aikana, Litmanen sanoi.

Rivimiehet liidereiksi

Muurinen myönsi, että toisella jaksolla vaihtopelaajat joutuivat kohtuuttomiin rooleihin.

- Uusia miehiä pitäisi ajaa sisään, että he aloittavat yksitellen kokeneessa ja luotettavassa ympäristössä. Nyt he itse joutuivatkin liidereiksi.

- On liikaa vaadittu, että toisella jaksolla olisimme pystyneet pelaamaan kovin hyvin. Koko alakerta Tihisen ympärillä vaihtui, Muurinen huomautti.

Hän ei kuitenkaan sinänsä ollut tyytymätön kenenkään panokseen. Ainoastaan Alexei Eremenko Juniorin peli oli hiukan pettymys ja johti aikaiseen vaihtoon sen sijaan, että Jari Litmanen olisi suunnitellusti lähtenyt ulos puoliajalla.

YLE-STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat