Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Opiskelijoiden painikisat Iranin näytöstä

urheilu

Iranin miesten painijoukkue putsasi palkintopöydät, sillä jaossa olleista seitsemästä vapaapainikullasta iranilaiset rohmusivat viisi ja ottivat päälle kaksi hopeaa. Kisojen paras suomalainen oli Juha Salminen, joka sijoittui kreikkalais-roomalaisten 74-kiloisissa viidenneksi.

Opiskelijoiden painin MM-kilpailut painittiin kuudennen kerran. Painijoita oli 26. maasta. Naisten vapaapainissa otteli 50, miesten vapaapainissa 77 ja kreikkalais-roomalaisessa 85 opiskelevaa urheilijaa.

Iranilaismiesten tahti jatkui hurjana myös kreikkalais-roomalaisessa: iranilaisille kultamitalit neljässä sarjassa. Kolme kuukautta kisoja varten yhdessä harjoitellut joukkue paini omassa luokassaan.

Mukana oli olympiapaikan saalistaneista painijoista Ali Ashkani ja Parviz Szaidvand, joka tosin jäi 66 -kiloisissa yhdeksänneksi. Iranin joukkueen lisäksi menestystä saivat Turkki, Valko-Venäjä ja isäntämaa Puola. Myös Unkarin joukkue oli menestyksekäs neljällä mitalillaan.

Naisissa menestyksekkäin oli isäntämaa Puola. Yhden kultamitalin lisäksi emännät saalistivat kolme hopeaa. Hyvin menestyivät myös Japani, Yhdysvallat, Ukraina ja Kanada.

Juha Salmisen taisto keskeytettiin

Sunnuntaina ainoana suomalaisena molskilla oli 96 -kiloisissa Pasi Pietilä. Venäjän Denis Shakaia oli kuitenkin selvästi parempi ja selätti suomalaisen. Shakaia toisti tempun myöhemmin myös finaalissa.

Suomalaisista parhaiten sijoittui Juha Salminen 74 -kiloisissa ollen viides. Salminen aloitti turnauksen selätysvoitolla Japanin Kogawasta, mutta toisessa kamppailussa Latvian Afanasjevs puski Salmisen nenän auki ja ottelu keskeytettiin lääkärin määräyksestä Salmisen luovutukseen.

Painista pysyvästi universiadilaji?

Ensi kesänä Turkin Izmirissä järjestettävissä kesäuniversiadeissa, opiskelijoiden olympilasissa, paini on kisalajina isäntämaan valitsemana. Puolassa käytyjen MM-kilpailujen aikana joukkueet allekirjoittivat vetoomuksen kansainväliselle opiskelijaurheiluliitolle (FISU), jotta paini saisi pysyvän oikeuden universiadilajina.

Izmirin kisat ovat oiva näytönpaikka, sillä paini on Turkissa kansallislaji ja yleisö on enemmän kuin fanaattista. Paini tulee olemaan tunnelmaltaan Izmirin kisojen komeinta seurattavaa.

Suomalaispainijoiden lopulliset sijoitukset

Vapaapaini, naiset

48 kg

1. Momoko Sera (JAP)

2. Iwona Sadowska (POL)

3. Fani Psatha (GRE)

6. Hajar Ashtiani (FIN)

Vapaapaini, miehet

66 kg

1. Masod Vahedi (IRI)

2. Ruslan Budisteanu (MDA)

3. Adrian Mazan (POL)

9. Jouni Rosenlöf (FIN)

Kreikkalais-roomalainen

60 kg

1. Ali Ashkani (IRI)

2. Tomasz Swierk (POL)

3. Mucahit Vardal (TUR)

8. Matti Kettunen (FIN)

66 kg

1. Seraf Turenk (TUR)

2. Laszlo Kliment (HUN)

3. Sergei Kovalenko (RUS)

14. Matti Kautto (FIN)

74 kg

1. Andras Horvath (HUN)

2. Volker Hirt (GER)

3. Serhat Karakoyun (TUR)

5. Juha Salminen (FIN)

84 kg

1. Hossein Marasheian (IRI)

2. Adem Tasci (TUR)

3. Dimitri Kruhlik (BLR)

12. Janne Koivula (FIN)

96 kg

1. Denis Shakaia (RUS)

2. Bala'zs Kiss (HUN)

3. Emin Ozturk (TUR)

11. Pasi Pietilä (FIN)

YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat