McLaren ajattaa uusia autoja Ranskan gp:ssä

urheilu

McLaren vahvisti keskiviikkona käyttävänsä uutta MP4-19B -automallia Ranskan formula ykkösten gp:ssä viikonloppuna. McLarenin moottoritoimittajan Mercedes-Benzin kilpailujohtaja Norbert Haug uskoo, että tallin mahdollisuudet taistella palkintopallisijoituksista paranevat uuden auton myötä.

McLarinilla riittää jännitettävää Ranskan gp:ssä.

- Työskentelimme erittäin kovasti saadaksemme uuden auton lähtöviivalle Ranskassa. Kaikki odottavat innolla MP4-19B -mallin parantavan meidän kilpailukykyämme sekä nopeuden että luotettavuuden osalta, Haug uskoo.

Formula ykkösten mahtitalleihin vuosia kuuluneen McLarenin alkukausi on muuttunut painajaismaiseksi jatkuvien teknisten ongelmien takia. Brittitalli on valmistajien MM-sarjassa vasta viidentenä 17 pisteellään.

McLarenin suomalaiskuski Kimi Räikkönen on myös tyytyväinen uuden auton saamisesta kilparadoille.

- Auto on kulkenut hyvin testeissä. Toivottavasti se on yhtä luotettava myös kisassa, Räikkönen tiivisti.

Ranskan gp:n ensimmäinen harjoitusjakso ajetaan perjantaina Magny-Coursin radalla.

Schumacher jahtaa yhdeksättä voittoa

F1-sarja ohittaa viikonloppuna puolivälin, kun gp-sarja vierailee Neversin kaupungin kupeessa, Magny Coursin radalla. Viime vuonna 4,411 kilometrin pituiseksi venytetty gp-rata tunnetaan liukkaasta asvalttipinnastaan, joka tekee pidon löytämisen ja säilyttämisen hankalaksi varsinkin kuumalla kelillä.

Radalla on pitkiä suoria ja niiden vastapainoksi erittäin hitaita mutkia, joissa autojen jarrut ovat koetuksella. Lisämausteensa radalle luo myös huippunopea Estoril-mutka, jossa pidon säilyttäminen pehmeällä rengasseoksella läpi kisan voi olla mahdotonta. Niinpä kisa ajettaneen ns. keskikovilla seoksilla.

Kisan ehdoton suosikki on Ferrarin Michael Schumacher. Saksalainen on ajanut kauden yhdeksässä osakilpailussa kahdeksan voittoa ja napannut kärkisijan Ranskan gp:ssä kuusi kertaa. Ferrari testasi Barcelonassa viime viikolla.

- Barcelonan testi onnistui hyvin. Valitettavasti teimme siellä turhaa työtä, kun aika-ajouudistus ei vielä tule Britannian kisassa voimaan, Schumacher harmitteli.

Montoya toiveikas

Ranskan gp:n suosikkeihin kuuluu myös Williamsin Juan Pablo Montoya. Montoya ei ole suosikkina vain siksi että Williams-tallin käytössä olevia Michelinin renkaita pidetään rahtusen paremmin radalle istuvana.

Kolumbialainen sijoittui kisassa vuosi sitten toiseksi. Hän oli jo mielestään ajamassa voittoon, kunnes Williamsin insinöörit paljastivat Montoyan taktiikan Ralf Schumacherille, joka käytti tiedon hyväkseen ja piti kolumbialaisen takanaan maaliin asti. Harmistunut Montoya aloitti siitä paikasta neuvottelut McLarenin kanssa.

McLarenin johtaja Ron Dennis yritti saada Montoyan heti irti kauden 2004 loppuun asti kestävästä sopimuksesta, mutta teki lopulta Montoyan kanssa sopimuksen, joka tuo hänet talliin ensi kaudeksi.

- Meillä on autoissa paljon uutta ja muutenkin se on aina toiminut hyvin Magny Coursin radalla. Tavoitteena on ottaa takaisin ne pisteet mitkä Kanadassa ja Yhdysvalloissa menetimme, Montoya sanoo.

Formuloissa mahdollisesti 19 kisaa ensi kaudella

Formula ykkösten MM-sarja laajenee mahdollisesti 19 kilpailuun ensi kaudeksi. Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Max Mosley kertoi uutistoimisto Reutersille keskiviikkona, että F1-pomo Bernie Ecclestone on jo varannut 19 viikonloppua ensi kauden kisakalenteriin.

- Ei ole toki ole lainkaan varmaa, että kisoja on 19. Siihen on saatava (FIA:n) hyväksyntä, ja se ei ole automaattista. Myös talleilta on saatava suostus, Mosley totesi.

Ensi kauden kisajärjestäjiin odotetaan muutoksia, sillä Turkki tehnee debyyttinsä F1-järjestäjänä, ja Imolan gp:n uskotaan putoavan kisakalenterista. Sarjan mahtitalli Ferrari toki taistelee, jotta sen kotirata säilyisi MM-sarjassa.

Turkin lisäksi myös Intiassa on kiinnostusta gp-isännöintiin. Ecclestonea innostaa lisäksi MM-osakilpailun saaminen Venäjälle. Myös toinen kilpailu Yhdysvalloissa on formuloiden nokkamiehen toivelistalla.

- On mahdollista, että Imola säilyy mukana ja on myös mahdollista, että meillä on kokonaan uusi kilpailu. Mahdollisia uusia järjestäjiä on kaksi tai kolme, Mosley pyöritteli Reutersille.

Tällä kaudella MM-sarjassa ajetaan 18 kilpailua, kun sekä Kiina että Bahrain saivat kisat järjestettäväkseen. Kiinan gp päristellään syyskuussa, Bahrainissa ajettiin jo huhtikuussa.

YLE-STT-AFP-Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat