Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.

Hiltunen paini voittoon Lahdessa

urheilu

Kreikkalais-roomalaisen painin kansainvälisen Finlandia open -turnauksen yllättäjä oli 66 kilon sarjan voittajaksi paininut Juha Hiltunen. Normaalisarjaansa ylempänä paininut toinen olympiaedustajamme Marko Yli-Hannuksela osoitti taas olevansa vakuuttavassa kunnossa.

Marko Yli-Hannuksela esitti vakuuttavia otteita Lahden Finlandia openissa.

Muilta osin ei yksipäiväiseksi muutettu ja Heinolasta Lahteen siirretty turnaus merkittävää suomalaismenestystä tarjonnut.

Hiltunen korvasi pikakomennuksella kylkivammaansa potevan Ari Härkäsen.

- Minulla on meneillään peruskuntokausi. Siihen nähden olen iloisesti yllättynyt voitoista. Sain kutsun Lahteen vasta keskiviikkona, kertoi kaksi komeaa voittoa vääntänyt Hiltunen.

Avauskierroksella Hiltusen kohtasi Saksalle olympiapaikan hankkineen Jannis Zamanduridisin, joka sortui Hiltusen junttakääntöön häviten 3-0. Finaali oli tasaisempi, sillä molemmat jaksot Venäjän nuorten mestaria Eldar Gubadjeviä vastaan päättyivät tasan eli ristivyötilanteisiin. Nekin menivät tasan, mutta Hiltunen sai arvokkaan turnausvoiton tuomaripäätöksellä.

Yli-Hannuksela halusi pitää korttejaan piilossa oman sarjansa pahimmilta vastustajilta Ateenassa ja otteli 84 kilon sarjassa. Finaalissa vastaan tuli Viron ainoan olympiapaikan paininut Tarvi Thomberg. Miesten painoeroa ei edes huomannut, vaan päinvastoin Yli-Hannuksela pyöräytti vauhdikkaan vyörytyksen ja heti perään kravattiotteen, joten voitto varmistui jo ensimmäisellä jaksolla.

- Onneksi alkutalven kylkileikkaus on jo taakse jäänyttä elämää. Valmistautuminen on sujunut rauhallisemmissa merkeissä kuin ennen edellisiä olympialaisia, joihin pääsemiseksi jouduin kiertämään viidet karsintaturnaukset, arvioi Yli-Hannuksela.

Ahokas katseli katsomosta

Painin Euroopan mestari Juha Ahokas tyytyi seuraamaan Finlandia openin tapahtumia Lahdessa katsomon puolelta. Polvivammasta toipuva Ahokas ei halua ottaa turhia riskejä ennen kauden päätapahtumaa.

- Ateenan kisoihin on aikaa enää seitsemän viikkoa. Keväällä leikattu polvi ja muut vanhat vammat oireilevat siten, että riskejä ei tässä tilanteessa parane ottaa, jutteli muiden mukana Pajulahden leirillä harjoitteleva Ahokas.

EM-kisoista kaiken värisiä mitaleja saalistaneen Ahokkaan valmistautuminen Ateenan olympialaisiin ei ole sujunut suunnitelmien mukaan.

- Olen tietysti tehnyt koko vuoden muita harjoitteita, mutta nyt on meneillään vasta vuoden toinen painiharjoittelujakso helmikuun jälkeen. Ensimmäinen tavoite on nyt päästä painikuntoon, Ahokas linjasi.

- Siihen onkin hyvät edellytykset, sillä Pajulahden leirillä on viiden muun maan joukkueet eli sopivia harjoitusvastustajia löytyy. Leiristä on otettava kaikki mahdollinen hyöty irti, sillä aikaa Ateenaan on vähän, Ahokas virkkoi.

Olympialaisten raskaan sarjan mitaleja tavoittelee Ahokkaan lisäksi 18 painijaa.

- Asetelmat ovat entiset. Vastaan tulee jo entuudestaan tuttuja kavereita. Euroopan ulkopuolelta tulevista kärkisijoille lienee mahdollisuuksia vain Yhdysvaltojen ja Kuuban painijoilla, Ahokas uskoo.

- Itse en halua tavoitteesta tarkemmin puhua. Tässä tilanteessa on viimeiset viikot käytettävä huolelliseen valmistautumiseen ja itse kisoissa on riskejä kaihtamatta laitettava kaikki peliin, Ahokas kertoi.

STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat