Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Urheiluruutu

Hannu Manninen ei innostu kesäkisoista

urheilu

Yhdistetyssä kesän kotimainen kilpailukausi alkaa perjantaina pr-luontoisella Vaskiyhdistetyllä Lieksassa ja jatkuu 28. heinäkuuta Vuokatissa mäkikarnevaalien avauspäivän kilpailulla. Lajin maailmancupin voittaja Hannu Manninen ei kesällä kilpailemisesta innostu.

Leikkimielisyys leimaa Hannu Mannisen mielestä kesäkisoja.

- En ole kesäaikaan kilpailemisesta kiinnostunut. Omalta kohdaltani en näe kesäkilpailuja hirveän tarpeellisena. Lieksan ja Vuokatin kilpailut ovat vähän "väkisin kehitettyjä", Manninen muotoilee.

Lieksan Vaskiviikon avajaisten yhteyteen vuonna 2000 luotua yhdistetyn kilpailua Manninen pitää kuitenkin lajin kannalta hyvänä asiana. Yleisöä on paikalla lajin kotimaisiin kisoihin harvinaisen runsaasti. Kilpailuna Vaskiyhdistetty kuitenkin on jo K55-mäestä johtuen enemmän näytösluonteinen ja leikkimielinen. Leikkimielisyys leimaa Mannisen mielestä kesäkisoja muutenkin.

- Hampaat irvessä ei tarvitse kesäkisoissa mennä. Tämä on kuitenkin talvilaji ja varsinaiset kisat käydään lumella, Manninen sanoo.

Ensi talven MM-maastoihin leirille

Lieksassa hiihto-osuus käydään rullasuksilla, Vuokatissa hiihdetään lumella hiihtotunnelissa. Keski-Euroopan kesäkisoissa laji on enemmän etääntynyt talvisesta muodostaan, sillä hiihto-osuudet käydään rullaluistimilla. Se ei ole Mannisen mieleen.

- Ei se hyvä ole. Rullaluistimilla se on aika paljon eri laji. Kyllähän niillä erot saadaan, mutta voi olla eri miehet kärjessä, kuin mitä muuten olisi, Manninen sanoo.

Viime vuonna Suomen yhdistetyn joukkue jätti kansainväliset kesäkilpailut väliin taloudellisista syistä. Tänä kesänä kansainvälisiä gp-kilpailuja on tarjolla kuusi, joista suomalaiset käyvät Oberstdorfin, Bischofshofenin ja Berchtesgadenin kilpailut. Oberstdorfissa joukkue myös leireilee muutaman päivän. Manniselle reissun olennaisin anti onkin juuri mahdollisuus tutustua Oberstdorfin ensi talven MM-kisapaikkoihin.

- Ilman Oberstdorfia todennäköisesti en olisi lähtenyt kesäkisoihin, Manninen tunnustaa.

Viime vuonna Lieksan Vaskiyhdistetyn voitti Jaakko Tallus, Vuokatin kilpailun voitti Manninen.

YLE-STT

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat