Tiisanoja ja Harju poissa Kalevan kisoista

Kuulantyönnön olympiaedustaja Ville Tiisanoja ja Sydneyssä olympiakultaa työntänyt Arsi Harju eivät kilpaile perjantaina Vaasassa alkavissa yleisurheilun Kalevan kisoissa.

Ville Tiisanoja.

Tiisanoja on venäyttänyt selkänsä lievästi harjoituksissa, ja olympialaisia varten varotoimena vantaalaistyöntäjä on päättänyt jättää Suomen mestaruuskilpailut väliin.

- Vamma ei vaaranna olympialaisia, Tiisanoja kommentoi torstaina.

Harju potee yhä juhannuksen alla tullutta oikean rintalihaksen repeämää, jonka takia hän on joutunut vähentämään kilpailemisensa minimiin. Juhannuksen jälkeen Harju on työntänyt kisoissa vain Lapinlahdella, ja sielläkin vähällä teholla.

Olympiajoukkueen ylilääkärin Aki Hintsan torstaina tekemän päätöksen mukaan Kalevan kisoissa kilpaileminen aiheuttaisi riskin, että Harjun työntökäden rintalihaksen repeämä uusiutuisi.

Tiisanoja oli hänkin torstaina Hintsan hoivassa tutkittavana Helsingissä selän takia. Hintsa suositti Tiisanojalle Kalevan kisojen jättämistä väliin.

- Jos selän kanssa ei nyt toimi oikein, vamman voi saada paljon pahemmaksikin, Hintsa perusteli Tiisanojan jäämistä pois Vaasasta.

Tiisanoja on ollut kauden aikana suomalaisten varmin ja tasokkain kuulamies. Hänen kauden kotimainen kärkituloksensa on 20,90.

Tiisanoja varmisti olympiapaikkansa voittamalla heinäkuun alussa Kyröskosken kuulakarnevaalit. Jaossa on vielä kaksi paikkaa.

Tiisanojan lisäksi kuulan olympialaisten A-tulosrajan 20,30 on suomalaisista ylittänyt tällä kaudella vain Tepa Reinikainen.

Suomen olympiakomitean hallitus päättää maanantaina Suomen joukkueen kokoonpanosta Ateenassa. On mahdollista, että urheilijat saavat vielä mahdollisuuden lisänäyttöihin ensi viikolla, sillä olympiailmoittautumisten takaraja Ateenaan on 9. elokuuta kello 24.

Miesten kuulan karsinta ja loppukilpailu työnnetään perjantaina Vaasassa.

STT-YLE