Inter ajaa Hakaa takaa

Jalkapalloliigaa johtavan Hakan ensimmäinen takaa-ajaja on Inter Turusta. Voitettuaan torstaina kotonaan TP-47:n maalein 2-1 se kavensi Hakan etumatkan viiteen pisteeseen. Interillä on lisäksi yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Arkistokuvaa.

Turun kamppailu jouduttiin pelaamaan hyvin vetisissä olosuhteissa. Niinpä kentällä nähtiin paljon liukastumisia ja harhasyöttöjä.

- Olosuhteet olivat todella hankalat ja Tornion viiden miehen puolustuslinja ei ollut helppo vastus. Näissä olosuhteissa olen voittoon todella tyytyväinen, sanoi Interin valmentaja Kari Virtanen.

Tornion käskijä Kari Vaalto myönsi, että he lähtivät otteluun tavallista varovaisemmin.

- Inter on niin taitava ja luova joukkue, että meidän oli pakko panostaa huolelliseen puolustukseen emmekä voineet karvata niin ylhäältä kuin normaalisti. Paremmalla onnella olisi piste voinut kuitenkin irrota, Vaalto mietti.

Torniolla oli hyvä loppukiri ja se sai Interin puolustuksen lopussa pieneen paniikkiin. Pallo saatiin maaliinkin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Interin voimahahmo keskikentällä oli Samuli Lindelöf. Puolustuksessa Diego Corpache ja Mats Gustafsson olivat vahvoja. Vaihdossa peliin tullut Luciano Alvarez teki voittomaalin ja oli terävämpi kuin Richard Teberio.

Tornion maalissa Alexander Mishcuk torjui hyvin. Eräänlaista liberon roolia pelannut Tarmo Koivuranta onnistui hyvin. Harvoissa hyökkäyksissä Jaakko Isteri ja Pekka Kainu väläyttelivät vaarallisuuttaan.

Kylkiluunsa teloneet Interin Mathias Lindström ja Tornion Keijo Huusko olivat pelistä sivussa.

STT-YLE