Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros

Painikaksikko suhteellisen terveenä Ateenaan

urheilu

Suomen molemmilla olympiapainijoilla valmistautuminen Ateenan kisoihin on sujunut mallikkaasti. 120 kilon sarjassa painiva Juha Ahokas on viimeistellyt kuntoaan Ruotsissa, mutta 74-kiloisissa kilpaileva Marko Yli-Hannuksela on tyytynyt kotioloihin.

Juha Ahokas on tehnyt valtavasti töitä vammojensa parantamiseksi.

- Molemmat ovat olleet lisäksi suhteelliset terveinä ja heillä onkin onnistuessaan mahdollisuus mitaleihin, kertoi päävalmentaja Pasi Sarkkinen.

Ahokkaalla on edelleenkin tuntemuksia niskan-olkapään alueella, mutta mies on tottunut elämään vaivojensa kanssa.

- Juha onkin tehnyt valtavasti töitä vammojensa parantamiseksi. Mies on olosuhteet huomioiden hyvässä iskussa, totesi Sarkkinen.

Yli-Hannuksela on ollut samoin kutakuinkin terve.

- Viime viikolla "Myhin" sormi vioittui jonkin verran ja vamma vaikeutti mattopainia. Tiistai-iltana lopetimme parin päivän pituisen viimeistelyjakson Kuortaneella, ja kaiken pitäisi hänen kohdallaan olla kunnossa, kertoi Sarkkinen. Ahokas leireili samaan aikaan Ruotsissa.

Molempien painijoitten keskittymistä on Sarkkisen mukaan häirinnyt jonkin verran lukuisat yhteydenotot. Haastattelupyyntöjä on sadellut ja moniin tilaisuuksiin on tullut kutsuja.

- Kaikista on kuitenkin kunnialla selvitty, Sarkkinen sanoi.

Painijat lähtevät Ateenaan neljän hengen iskuryhmänä. Kaksikkoa seuraa entinen painija ja nykyinen lääkäri Tuomo Karila joukkueenjohtajana ja Sarkkinen valmentajana. Ateenassa painijoitten lihashuollosta vastaa Pentti Niemi.

Nelikko matkustaa kisapaikalle lauantaina 21. elokuuta. Ahokkaalla punnitus on kaksi päivää myöhemmin ja tositoimiin mies pääsee tiistaina 24. elokuuta.

Yli-Hannukselan ohjelma kisapaikalla alkaa päivän viiveellä Ahokkaan ohjelmaan.

- Nyt voimmekin kaikessa rauhassa keskittyä täällä kotimaassa kisoihin ja seurata kotioloissa viikon verran kisatapahtumia, lopetti Sarkkinen.

STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat