Nummela hyvissä asemissa trapissa

urheilu

Petri Nummelan sihti oli lauantaina kohdallaan Ateenan olympialaisten haulikkoradoilla. Nummela rikkoi trapin peruskilpailussa 73 kiekkoa 75:stä ja on avauspäivän jälkeen hienosti neljännellä sijalla.

Nummela: Reippaasti ja rohkeasti sunnuntain kisaan.

Karsinta jatkuu sunnuntaina 50 kiekolla, joiden jälkeen kuusi parasta jatkaa 25 kiekon finaalissa. Nummela on hyvissä asemissa, sillä täyteen 75 kiekon tulokseen ei yltänyt kukaan ja 74:äänkin vain kaksi ampujaa.

- Sunnuntaina vain täyttä uudestaan. Yritän säilyttää iloisuuden ja rohkeuden ampua, Nummela jutteli urakkansa päätyttyä.

Hän ei karsastanut tippaakaan uransa ensimmäisten olympialaisten hälinää, vaan pystyi jättämään turhat jännitykset muiden huoleksi.

- Kun jotain on odottanut oikein kovasti ja tehnyt töitä sen eteen, niin silloin voi nauttia täysin siemauksin, Nummela kertoi naama virneessä.

Itseluottamus roihahti täyteen liekkiin päivän ensimmäisessä sarjassa, jossa Nummela rikkoi kaikki kiekot. Kahdessa seuraavassa sarjassa vain yksi kiekko kummassakin karkasi haulisuihkun ulottumattomiin.

- Kisa lähti tosi loistavasti käyntiin ja siitä tuli sykettä. Päivän viimeisessä sarjassa tuli yksi kevyesti onnenkantamoinen, mutta muut osumat olivat kyllä ihan tähdättyjä, Nummela selvitti.

Nummela arvelee, että tulos 120 voi jo riittää finaaliin. Hänen ennätyksensä peruskilpailussa on 121 rikottua kiekkoa.

Lahden MM-kisoissa kaksi vuotta sitten seitsemänneksi sijoittuneella 33-vuotiaalla Nummelalla ei ole menestymisen pakon taakkaa harteillaan, vaan hän voi kilpailla vapautuneesti. Toisin on esimerkiksi olympiavoittoa puolustavalla Australian Michael Diamondilla. Hän ampui Nummelan kanssa samassa ryhmässä, mutta joutui tyytymään avauspäivänä 72 kiekon tulokseen. Samaan ryhmään kuului myös Sydneyn hopeamitalisti, Britannian Ian Peel, jonka lauantai oli pettymys (70).

YLE-STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat