Manninen viimein täyteen vauhtiin

Johanna Manninen on 24 vuoden iästään huolimatta olympialaisten konkari. Vuonna 1996 hän kilpaili Atlantassa viestijoukkueessa ja neljä vuotta myöhemmin Sydneyssä oli henkilökohtaistenkin starttien vuoro.

Johanna Mannisen reiden kunto selviää vasta itse kisassa.

Ateenassa viestinelikon muut jäsenet puuttuvat ympäriltä, mutta Manninen osallistuu tuttuun tapaan 100 ja 200 metrille.

Manninen odottaa jo malttamattomana täysivauhtiseen juoksuun pääsyä. Kalevan kisoissa loukkaantunut takareisi on tähän asti pakottanut Mannisen hillitsemään vauhtia radalla.

- Vielä alkuviikolla minulle sanottiin, etten saa juosta täysiä. Pitää siis säästää kaikki vauhti itse kisaan, Manninen jutteli keskiviikkona.

Tällä kaudella satasen aikaan 11,36 juossut Manninen ehti Vaasan Kalevan kisoissa jo pelästyä, ettei pysty valmistautumaan olympiakisoihin kunnolla. Olympiajoukkueen ylilääkäri Aki Hintsa lupasi kuitenkin Manniselle, että reisilihaksen sentin mittainen repeämä paranee nopeasti. Hintsan lupaus on pitänyt.

- Ei minua pelota lähteä radalle. Reidessä ei ole kipuja, Manninen valotti.

Mannisen onneksi vammaa on pystytty hoitamaan Ateenassa täysipainoisesti. Olympiajoukkueen mukana on niin tasokas lääkärien ja fysioterapeuttien joukko, että urheilijan olot olympiakylässä lähentelevät ainakin lääkintähuollon perusteella taivasta.

Sadan metrin alkuerät kirmaistaan perjantaina aamupäivällä ja toiset alkuerät saman päivän iltana, jos kreikkalaiset kisajärjestäjät eivät herkeä rukkaamaan aikatauluja viime hetkillä. Ilmassa on ollut ajatus toisten alkuerien poistamisesta ja välierien juoksuttamisesta 24 urheilijan voimin.

Mannisen toinen laji 200 metriä alkaa ensi viikon maanantaina.

STT-YLE