Karjalainen keskittynyt täysillä

Varaslähdön ottaneiden kuulakisojen jälkeen yleisurheilu pääsee lopulta täyteen vauhtiin perjantaiaamuna. Suomalaisista olympiastadionille astelee ensimmäisenä moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen, joka heittää karsinnan A-ryhmässä klo 9.00.

Olli-Pekka Karjalainen.

Helsinkiläinen on sanojensa mukaan keskittynyt kisaan täysillä. Kuulakilpailunkin aikaan mies harjoitteli.

- Nyt on vain karsinta mielessä. Karsinta on itsensä voittamista. Muita ei auta tutkia. Kun hoitaa hyvin omia hommiaan, siitä tuntee suuren urheilijan, O-P filosofoi.

Olli-Pekka Karjalainen saapui Ateenaan tarkoituksella "aivan viime tipassa".

- Iso mies löystyy päivä päivältä etelän lämmössä. Parempi viimeistellä kotona, moukarimies perusteli.

- Minulla on monta hyvää kisaa alla. Se on helpottanut valmistautumista. Myös terveystilanne on hyvä.

Kisakylän hälinä ja kansainvälinen ilmapiiri saattavat helposti sotkea keskittymistä. Siihen on lääkkeet.

Karjalainen hiljentyy mm. katselemalla videoita ja lukemalla. Mukana on ainakin Juoksuhaudan tie -kirja.

Söderberg flunssakierteestä olympiakarsintaan

David Söderbergin olympiaharjoittelu alkoi syksyllä lupaavasti huolimatta nivusvaivasta, joka pakotti moukarimiehen hieman rajoittamaan voimaharjoittelua. Helmikuun jälkeen heittäjä syöksyi flunssakierteeseen, joka oikeni vasta heinäkuun lopulla. Sittemmin valmistautuminen perjantain olympiakarsintaan on sujunut lupaavasti.

Perjantain karsinnassa Söderbergin on heitettävä kauden paras, jos mielii jatkoon. Karsintaraja on 78 metriä.

- Jatkoon on pienet mahdollisuudet. Kalevan kisojen jälkeen kaikki on mennyt hyvin ja ylipainoiset moukarit ovat lentäneet jopa lähelle viime kesän lukemia, Rinta-aho sanoo.

Vuosi sitten Söderberg heitti ennätyksekseen 78,83. Kuluvan kesän paras on Lahdessa heinäkuussa kiskaistu 75,56, mikä sekin on hyvin, kun huomioi, että Söderbergillä oli heinäkuussa 21 flunssapäivää kahden penisilliinikuurin saattelemana.

Myös Söderberg, 25, on toiveikas perjantain karsinnan suhteen.

- Kalevan kisojen jälkeen olen saanut räjähtävyyttä suorituksiini. Oli hyvä asia, että sain valmistautua kisoihin kotona, tiistaina Ateenan tullut Söderberg sanoo.

- Pariisin MM-kisoissa finaalipaikkaan riitti 76,50. Sama voisi riittää täälläkin, Söderberg arvioi.

Söderberg heittää perjantaina kello 11.00 alkavassa karsintaryhmässä. Se tarkoittaa, että ilma on rahtusen lämpöisempi kuin aamulla kello 9.15 aloittavassa ryhmässä.

- Se olisi tasapuolista, jos kaikki laitettaisiin samaan ryhmään. Muuten aamuryhmä kärsii niihin verrattuna, jotka aloittaisivat myöhemmin, Söderberg sanoo.

YLE-STT