Suora

  • PUBG Europe League karsintojen finaalit
  • Alppihiihdon MC, Alta Badia
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jussi Kujala palaa Ajaxista Tampere Unitediin

urheilu

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen keskikenttäpelaaja Jussi Kujala, 21, on solminut jalkapalloliigan Tampere Unitedin kanssa kauden 2006 loppuun kestävän pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on ulkomaille siirtymisen mahdollistava pykälä.

- Sopimuksessa on määritelty korvaus, jonka maksamalla ulkomainen seura saa Jussin riveihinsä. Korvaus koskee siirtoa ensi tammikuun loppuun mennessä Eurooppaan ja siirtoa Pohjoismaihin, TamU:n manageri Kalevi Salonen kertoi STT:lle perjantaina.

Kujala on pelannut neljä viime kautta Hollannissa Amsterdamin Ajaxin organisaatiossa. Hollantiin hän siirtyi Tampere Unitedista kesällä 2000. Kaksi kautta tamperelaiselta vierähti Ajaxin A-nuorissa ja kaksi kautta seuran reservijoukkueessa.

- Olen iloinen, että voin palata Tampere Unitediin. Sopimukseni Ajaxin kanssa päättyi keväällä.

- Minulla oli tarkoitus jatkaa Euroopassa. Kevään toiseksi viimeisissä harjoituksissa tullut nilkkavamma aiheutti sen, että kesän testileirit ulkomailla menivät vähän pipariksi, enkä saanut riittävän hyviä sopimustarjouksia, Kujala kertoi.

Ajaxin organisaatiossa Kujala pelasi pääasiassa keskikentän puolustavana pelaajana. Tampere Unitedissa hänet sijoitetaan hyökkäävän keskikenttäpelaajan rooliin.

- Jussi pystyy pelaamaan sekä keskikentällä että hyökkäyksen kärjessäkin, Tampere Unitedin päävalmentaja Ari Hjelm arvioi.

Kujala nähdään TamU:n avauskokoonpanossa sunnuntaina TPS:aa vastaan. Kujala pelasi kaudella 2000 seitsemän ottelua Tampere Unitedin liigajoukkueessa ja viimeisteli niissä yhden maalin.

Tiistaina Bukarestissa alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kapteenina pelanneella Kujalalla on tilillään 53 poikamaaottelua ja kolme ottelua alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

Sainio jatkaa Tampere Unitedissa

Keskikenttäpelaaja Kari Sainio, 29, pelaa tulevallakin kaudella jalkapalloliigassa Tampere Unitedin joukkueessa.

Sainion syksyllä päättyvään vuoden mittaiseen pelaajasopimukseen sisältyy optio kaudesta 2005, jonka perusteella seura ja pelaaja jatkoivat sopimusta ensi kauden loppuun.

- Kari tasapainottaa hyvin keskikenttäämme ja selviytyy kunnialla vaativistakin vartiointitehtävistä. Hänellä on suuri rooli joukkueessa jatkossakin, Tampere Unitedin päävalmentaja Ari Hjelm arvioi.

MyPa solmi kaksi jatkosopimusta

Jalkapalloliigan Myllykosken Pallo on solminut jatkosopimukset Sampsa Timoskan ja Tuomas Kansikkaan kanssa. Toppari Timoska, 25, on pelannut MyPassa jo kaudesta 1998 lähtien ja on tällä kaudella ollut joukkueen avainpelaajia.

Laitapuolustaja Kansikas, 23, puolestaan siirtyi MyPaan täksi kaudeksi FC Kuusankosken riveistä ja on sopeutunut hyvin liigavauhtiin.

Molempien pelaajien jatkosopimukset ovat kaksivuotisia. MyPan toiminnanjohtaja Seppo Mäkinen on tyytyväinen tehtyihin sopimuksiin. Anjalankoskella ollaan jo vahvasti rakentamassa joukkuetta ensi kaudeksi.

- Nyt tehdyt sopimukset ovat signaali siitä, että työtä ensi kauden eteen tehdään jo täysillä. Tarkoituksemme on, että edustusjoukkueen nimilista valmistuu hyvissä ajoin, Mäkinen sanoo.

Lisäksi MyPa testaa kahden viikon ajan brasilialaista Luiz Del Montea. 24-vuotias Del Monte on laitahyökkääjä, joka on aiemmin pelannut mm. Yhdysvalloissa.

STT-YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat