Tepa Reinikaisen polvi leikattu

Kuulantyönnön hallitseva Suomen mestari Tepa Reinikainen vieraili ortopedi Aki Hintsan leikkauspöydällä viime viikolla. Pitkin viime kesää vaivanneet polvikivut laitettiin kuntoon operaatiossa, jossa korjattiin polvesta löydetty rustovaurio sekä kaksi repeämää.

- Reinikaisen polvilumpion jänteestä löytyi kaksi repeämää nelipäisen reisilihaksen kiinnityskohdasta. Lisäksi lumpion takapinnalla oli rustovauriota, Hintsa kertoi.

- Toipumisennuste operaatiosta on hyvä. Nyt oli optimaalinen aika operaation suorittamiselle. Täyteen harjoituskuntoon toipuminen vienee Reinikaiselta noin kolme kuukautta.

Tepa Reinikainen sijoittui viime kaudella Ateenan olympialaisten karsinnoissa 13. sijalle. Hänen kauden paras pukkauksensa kantoi 20,50.

Mörssäri itse suhtautuu tilanteeseensa rauhallisesti.

- Jalan kuntoutus kestää koko syyskauden, joten hallikisat jäävät varmuudella väliin. Olen kuitenkin positiivisella mielellä, ja tavoitteet ensi kesän Helsingin MM-kilpailuja ajatellen ovat edelleen korkealla.

- Ennätykseni 20,88 on vuodelta 2001, jolloin olin myös polvileikkauksessa eli siinä mielessä kuntoutuminen viime kesää parempaan iskuun on täysin mahdollista. Helsinkiä ajatellen tähtäimessä ei ole osanotto, vaan menestys.

Reinikaisen paras kansainvälinen saavutus on Pariisin MM-kilpailujen kuudes sija kesältä 2003.

STT - YLE