Suomen cupissa välierät

Jalkapalloilun Suomen cup lähestyy ratkaisuvaiheitaan, kun lauantaina pelataan välierät. Valkeakosken Tehtaan kentällä Suomen mestari FC Haka jatkaa tuplan metsästämistä, kun vastaan asettuu MyPa.

Haka kohtaa MyPan Tehtaan kentällä.

Toisen loppuottelupaikan kohtalon ratkaisevat Kakkosen Klubi 04 ja Veikkausliigasta pudonnut FC Hämeenlinna. Ottelut pelataan ratkaisuun saakka tarvittaessa jatkoaikaa ja rangaistuspotkukilpailua myöten.

Suora lähetys Suomen cupin välieräottelusta Haka - MyPa alkaa YLE:n TV2:ssa lauantaina kello 16.50. Samassa lähetyksessä nähdään myös maalikooste toisesta välierästä.

Valkeakoskella cupia on arvostettu aina erityisesti ja tupla on Hakan ehdoton tavoite tällä kaudella. Nälkää riittää myös alle odotusten kauden pelanneella MyPalla, joka hakee eurocup-paikkaa cupista. Hyvässä muistissa on joukkueitten syksyinen kohtaaminen, jossa Haka huikeiden tapahtumien jälkeen varmisti mestaruutensa 4-3-voitolla.

Samanlaisia maalikarkeloita tuskin nyt nähdään. Uusia loukkaantumisia joukkueilla ei ole. Myös avohaavan päähänsä puolivälierässä FC Lahtea vastaan saanut Hakan ”Tsaari” Valeri Popovits on täydessä iskussa.

Isot panokset Helsingissä

Tämän kauden Suomen cupin ehdoton yllättäjä on Kakkosen Klubi 04, joka on kivunnut välieriin saakka – tosin arpa ei ole heittänyt vastaan vielä yhtään liigajoukkuetta. HJK:n farmiseura on täynnä nuoria lupauksia, joista osa muistetaan mm. Vintiö-maajoukkueesta.

Vastaan asettuva FC Hämeenlinna hakee puolestaan hyvitystä liigasta putoamisen tuomalle pettymykselle.

Panokset voivat olla todella kovat. Jos Haka voittaa toisen välierän, varmistaa tämän ottelun voittaja paikan ensi kauden UEFA cupin karsintoihin.

Haka kaikkien aikojen cup-joukkue

Haka on vienyt historian aikana nyt 50. kertaa pelattavan Suomen cupin nimiinsä peräti 11 kertaa. Vastapuolelle asettuva MyPakin on päässyt juhlimaan cup-voittoa kaksi kertaa.

Cupin juhlavuonna mukana oli alun perin 386 joukkuetta, joista jäljellä on siis enää neljä. Alkukierrokselle tyypilliset selvät voitot ovat nyt takanapäin ja keskiviikon puoliväli-erät olivat kaikki tiukkoja otteluita. Haka kukisti FC Lahden 2-1 ja MyPa samoin numeroin AC Allianssin. Klubi 04 haki 3-1-voiton PP-70:stä ja FC Hämeenlinna kaatoi RoPS:n vasta rangaistuspotkuilla.

Suora lähetys Suomen cupin välieräottelusta Haka - MyPa alkaa YLE:n TV2:ssa lauantaina kello 16.50. Samassa lähetyksessä nähdään myös maalikooste toisesta välierästä.

YLE