Klubi-04:n tuhkimotarina päättyi

Klubi 04:n tuhkimotarina jalkapallon Suomen cupissa tyssäsi välieriin, kun liigasta tippunut FC Hämeenlinna haki lauantaina Helsingistä täpärän 1-2 (0-1) -vierasvoiton.

HJK:n juniorileipomo laittoi suosikin ahtaalle. Vaihdosta kentälle tullut Mark Byrnes puski ratkaisun Juska Savolaisen antamasta kulmapotkusta, kun erotuomari Juha Nykäsen antamaa lisäaikaa oli kulunut jo muutama minuutti.

Vieraat olivat hetken liemessä toisella jaksolla Pekka Sihvolan ammuttua varman tasoituksen rankkarista. Maalivahti Tuomas Peltonen joutui venymään haamutorjuntaan yksin läpi päässeen Jarno Parikan kudin edessä. Klubin kärjet livahtivat innokkuuttaan usein paitsioonkin.

Hämeenlinnan pelasti lopun rynnistys. Vieraat loivat useita pahoja paikkoja ennen kuin lopulta rysähti.

- Kaikki kunnia Klubille, mutta olimme tosi huonoja tänään. Liike oli olematonta. Hävisimme liigassa monta hyvää matsia, mutta nyt voitimme kehnolla pelillä, Hämeenlinnan valmentaja Toni Korkeakunnas sanoi taiston tauottua.

Klubin luotsi Pasi Rasimus päivitteli viime sekuntien ratkaisua, mutta tunnusti rehdisti vastustajan olleen etevämpi.

- Hämeenlinna loi lopussa selvästi painetta meidän maalille. Pojat väsyivät ja keskittyminen herpaantui tärkeillä hetkillä. 1-1 -tilanteessa oli kuitenkin henki päällä ja uskoimme mahdollisuuksiimme, Rasimus tuumi.

Viikon kuluttua pelattavassa finaalissa on vain yksi suosikki: MyPa. Hämeenlinna menetti välierässä sairastuvalle reitensä loukanneet Jukka Vannisen ja Peke Huuhtasen. Parivaljakon esiintyminen loppuottelussa on epävarmaa.

- Onhan tässä aikaa. Näin raskaan kauden päätteeksi olisi upeaa voittaa jotakin, Korkeakunnas sanoi.

STT