Hyppää sisältöön

Leuto sää siirtää Sallan ja Rovaniemen kisat, myös hiihdon mc-avaus vaarassa

Leudon sään vuoksi nopeuslaskun maailmancupin avauskilpailu Sallatunturilla on jouduttu siirtämään. Kisa oli tarkoitus laskea 23. päivä kuluvaa kuuta, mutta kehnot lumiolot estävät kilpailun toteutumisen. Kisa on siirretty laskettavaksi tammikuun 29. päivänä.

Olisipa lunta, miettivät Sallan ja Rovaniemen kisojen järjestäjät.

Nopeuslaskun grand old man Kalevi "Häkä" Häkkinen on mukana paitsi järjestelyissä niin myös mahdollisesti myös kilpailijana.

- Järjestelyissä on ollut niin paljon työtä, että katsotaan nyt riittävätkö paukut vielä osallistumiseen. Esilaskijana olen mukana varmasti, 76-vuotias Häkkinen pohti.

Sallatunturin nopeuslaskuradalla huippulaskijoiden vauhdit nousevat yli 170 kilometriin tunnissa.

Mäkihypyn ja yhdistetyn SM-kilpailut Rovaniemellä peruttu

Mäkihypyn ja yhdistetyn SM-kilpailut Rovaniemellä lauantaina on jouduttu perumaan sääolosuhteiden vuoksi. Alkutalven tiivis kilpailukalenteri ei mahdollistanut kilpailujen siirtoa viikkoa myöhemmäksi, joten SM-mitaleista ei kilpailla Rovaniemellä lainkaan.

Normaalimäen, joukkuemäen sekä gundersen-yhdistetyn SM-kilpailujen uudesta ajasta ja paikasta päättää Suomen hiihtoliiton mäkihypyn ja yhdistetyn valiokunta kokouksessaan 9. joulukuuta.

- Tämä on toinen kerta Ensilumen kisojen 15-vuotisessa historiassa, kun kilpailut joudutaan sääolosuhteiden vuoksi perumaan, Ounasvaaran Hiihtoseuran toimitusjohtaja Paavo Holster harmitteli.

Edellisen kerran mäkihyppääjien ja yhdistetyn miesten perinteinen kauden avaus jouduttiin perumaan vuonna 2000.

- Marraskuun puoliväli on riski ajankohta järjestää kilpailuja, Holster sanoo.

Ounasvaaran Hiihtoseura järjestää Ensilumen kisat varmuudella ensi vuonnakin, mutta toiveissa on viikkoa myöhäisempi ajankohta. Sääennusteiden mukaan Ounasvaaran HS 100 -mäki saataisiin hyppykuntoon ensi viikon alkupuolella.

Maastohiihdon maailmancupin avaus vaarassa

Maastohiihdon maailmancupin kauden avauskilpailu Ruotsin Östersundissa on vaarassa peruuntua sääolojen takia. Cupin on määrä alkaa Östersundissa 20.-21. marraskuuta.

Östersundin hiihtostadion oli tiistaina, vajaa kaksi viikkoa ennen suunniteltua cup-avausta vailla lunta. Paikkakunnalla on vallinnut viime päivät nollakeli. Sääennusteiden mukaan latujen lumettamiseen tarvittavista pakkasista ei ole tietoa ensi viikollakaan.

Järjestäjät pelkäävät, etteivät he ehdi saada kisalatuja valmiiksi määräaikaan mennessä. Östersundissa ohjelmassa ovat naisten 10 kilometrin perinteisen ja miesten 15 kilometrin perinteisen tavan kilpailut sekä 4x5 ja 4x10 kilometrin viestit.

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n virkailijat tarkastavat Östersundin hiihtostadionin ensi sunnuntaina ja tekevät katselmuksensa perusteella päätöksen kilpailujen järjestämisestä tai peruuttamisesta.

STT-AP-YLE