Neljäs ehdokas luopui kisasta

Kokouspaikalla perjantaina liikkuneiden tietojen mukaan puheenjohtajakilpailuun oli tulossa neljäskin ehdokas. Perjantaina puheenjohtajakisaan lupautunut Marjo Matikainen-Kallström kuitenkin vetäytyi lauantai-aamuna kisasta todeten, ettei kisaan tarvita neljää ehdokasta.

Marjo Matikainen-Kallström vetäytyi kisasta lauantai-aamuna.

Liittovaltuuston kokouksessa ei esitetty muita ehdokkaita haastamaan Holkeria, Pekkarista ja Turkua, jotka olivat jo aiemmin ilmoittautuneet puheenjohtajakilpailuun.

Ennen kokousta puheenjohtajaehdokkaille annettiin mahdollisuus esittäytymiseen ja linjaustensa julkistamiseen. Liittovaltuutettujen sallittiin myös esittää kysymyksiä ehdokkaille, mutta mihinkään piinapenkkiin Holkeri, Pekkarinen ja Turku eivät joutuneet.

Holkeri kaipasi linjapuheessaan lisää tehokkuutta liiton toimintaan. Hänen mukaansa turhat höpinät on syytä jättää pois. Holkeri puhui kilpaurheilun kehittämisen puolesta, koska menestyksen kautta hiihtolajit lisäävät suosiotaan.

Liittovaltuusto valitsi myös johtokunnan jäsenet vuosille 2005-06. Johtokuntaan valittiin Turku, Tauno Palotie, Tatu Lehmuskallio, Jouko Törmänen, Ilkka Tiilikainen, Marjo Matikainen-Kallström, Kari Virranta ja Sauli Pitkänen.

YLE-STT