Salibandytytöille MM-hopeaa

Kautta aikojen ensimmäiset alle 19-vuotiaiden tyttöjen salibandyn MM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Tampereella Ruotsin juhliin. Sinikeltaiset voittivat loppuottelussa Suomen 6-5 (3-2, 2-2, 1-1).

Salibandytytöt juhlivat tehtyjä maalejaan iloisesti.

Helsinkiläisen SSV:n hyökkääjä Jenni Nikkanen teki loppuottelussa kaksi maalia ja hän voitti turnauksen pistepörssin saldolla 10+7=17. Saldon 2+2 loppuottelussa tehtaillut Ruotsin Anna Jakobsson jäi toiseksi tehopisteillä 11+5=16.

Turnauksen tähdistöön valittiin suomalaisista Nikkanen sekä puolustaja Elina Kujala.

- Vaihtaisin molemmat tittelit kultaiseen mitaliin. Hopea ei maistu juuri miltään, Nikkanen murehti.

Taso ei tyttöjen salibandyssa ole vielä kovin laaja. Suomi voitti lauantain välierissä Latvian 8-0 ja Ruotsi Sveitsin 8-1. Sveitsi otti pronssia kaadettuaan Latvian 4-3, seuraaviksi sijoittuivat Tshekki, Norja, Saksa ja Unkari.

Suomi pelasi loppuottelun kahdella kentällisellä, Ruotsi kolmella. Suomen päävalmentajalla Markku Rantalalla oli tähän selitys.

- Tasomme putoaa liikaa, jos pelaamme kolmella kentällisellä, Rantala myönsi.

Ruotsi sai loppuottelussa yhden viiden minuutin sekä kolme kahden minuutin jäähyä. Suomi pystyi tekemään ylivoimalla vain yhden maalin, kun Nikkanen tasoitti tilanteeksi 5-5 ajassa 47.59. Reilut kaksi minuuttia myöhemmin Jakobsson teki kuitenkin voittomaalin.

- Vastuuta siirreltiin vetopaikoissa aivan liikaa, Rantala tunnusti.

Suomi ei jäähylle joutunut, mutta silti puolustuksessa tapahtui useita Ruotsin maaliin johtaneita virheitä. Porvoolainen maalivahti Hanna Sihlman torjui 41 kertaa, Ruotsin Kristina Svensson selvisi 18 torjunnalla.

Svensson imuroi Katri Sainion tekemän Suomen avausmaalin, mutta se jäi hänen ainoaksi selkeäksi virheekseen. Karoliina Kujala teki Suomen toisen ja neljännen maalin.

YLE-STT