Gebrselassie toipunut huikeaa vauhtia

Suomessa syyskuussa akillesjänneoperaatiossa ollut Etiopian kestävyysjuoksusuuruus Haile Gebrselassie, 33, on yllättynyt oman toipumisensa nopeudesta.

Haile Gebrselassie.

Gebrselassien leikanneet kirurgian ja ortopedian huippuammattilaiset Sakari Orava, Eero Hyvärinen ja Aki Hintsa antoivat ennusteen, jonka mukaan etiopialainen olisi voinut palata harjoituskentille tammikuussa, mutta Gebrselassie on päässyt jo harjoittelemaan vain yhdeksän viikkoa leikkauksen jälkeen.

- En uskonut toipumiseni olevan näin nopeaa, 10 000 metrin nelinkertainen maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiavoittaja kertoi.

Gebrselassien mukaan hän aloitti kevyen kuntosaliharjoittelun jo kaksi viikkoa operaation jälkeen, ja tällä hetkellä hän kykenee jo kevyisiin juoksulenkkeihin pehmeällä alustalla tunnin verran päivässä. Hän ei silti uskalla asettaa vielä mitään tavoitteita tulevalle kaudelle.

- En halua repiä itseäni liikaa liian nopeasti. Koen itseni erittäin onnekkaaksi enkä halua riskeerata toipumistani tekemällä jotain saman tien, vasemman akillesjänteensä viisi viikkoa ennen Ateenan olympialaisia loukannut Gebrselassie pohti.

Ongelmistaan huolimatta Gebrselassie rutisti Ateenan 10 000 metrillä viidenneksi.

STT-Reuters