1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Liigacup järjestetään puolivälierillä lisättynä

Jalkapalloliiga järjestää helmi-huhtikuussa liigacupin pitkälti viimekeväisen mallin mukaisesti. Kilpailuun osallistuvat kaikki 14 kauden 2005 liigajoukkuetta sekä putoaja FC Hämeenlinna ja Ykkösen kolmanneksi sijoittunut Honka.

Ari Tiittanen (kuvassa) oli tyytyväinen puolivälierävaiheen lisäykseen.

Myös toista putoajaa Jazzia pyydettiin mukaan ennen Honkaa, mutta seura ei tässä vaiheessa halunnut sitoutua kilpailuun.

Uutuutena liigacupissa ovat seurojen toivomuksesta puolivälierät. Tämä merkitsee neljää lisäottelua, kun alkulohkoista pääsee kustakin kaksi parasta jatkoon yhden sijasta. Neljässä neljän joukkueen alkulohkossa seulotaan kolmen helmikuun lopun ja maaliskuun alun viikonlopun aikana kahdeksan parasta.

Puolivälieriin ehditään 1. ja 2. huhtikuuta ja välieriin 15. ja 16. huhtikuuta. Näiden kuuden ottelun hallit määrätään myöhemmin. Loppuottelu on jo ulkopeli pääkaupunkiseudulla 23. huhtikuuta. Viime vuoden tapaan tavoiteltavana on 20 000 euron ykköspalkinto. Viime keväänä mestaruuden vei Allianssi.

Liigan puheenjohtaja Jan Walden kertoi, ettei ole koskaan ollut aiemmin järjestämässä niin paljon kiitosta saanutta kilpailua kuin liigacup.

- Kuulimme silloin ennen ja jälkeen kaikkia intressiryhmiä, ja näin syntyi uuden kilpailun konsepti.

Liigacupin ensimmäinen viikonloppu pelataan Myyrmäen hallissa. Toisena viikonloppuna pelataan Pirkkahallissa Tampereella ja Eckerö Hallenissa Ahvenanmaalla. Kolmantena ovat käytössä Tellushalli Pietarsaaressa, Lahden Suurhalli ja Junkohalli Kemissä.

- Jätimme neljänneksi kaavaillun viikonlopun pois, koska silloin maajoukkue liigapelaajineen todennäköisesti leireilee ulkomailla, Walden kertoi.

Allianssin valmentaja Ari Tiittanen oli tyytyväinen puolivälierävaiheen lisäykseen, vaikka se saattaa aiheuttaa seuran ulkomaan leirin varhentamiseen totutusta.

Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Marco Casagrande korosti, että parista sadasta pelaajasta vain 2-3 on antanut liigacupista muun kuin hyvän arvosanan.

STT-YLE