Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu

Koskelan Cardiff-sopimus lähes sinetöity

urheilu

Englannin yleisradioyhtiön BBC:n mukaan jalkapalloilija Toni Koskela siirtyy Englannin 1. divisioonassa pelaavaan Cardiffiin. KooTeePee:n riveissä päättyneellä kaudella esiintynyt keskikenttäpelaaja Koskela on tehnyt walesilaisseuran kanssa puolen vuoden sopimuksen.

Toni Koskela.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaaja pääsee pelaamaan uudessa seurassaan vasta tammikuussa, kun siirrot ovat sarjassa jälleen mahdollisia.

- Se on hieman hankalaa, että hän pääsee pelaamaan vasta tammikuussa. Mutta molemmat osapuolet halusivat sopimusta, joten yritämme saada homman toimimaan näin, Cardiffin manageri Lennie Lawrence kertoo BBC:lle.

Koskela myönsi perjantaina STT:lle, että Cardiff on ollut kiinnostunut ottamaan hänet ja hän on ollut kiinnostunut siirtymään walesilaisseuraan, mutta kaikki ei ole vielä ratkennut siirron toteutumisen suhteen.

- Agenttini hoitaa nyt asioita, joista en kaikkea itsekään tiedä, mutta tällä hetkellä neuvotellaan kasvattajaseuralle tulevista palkkioista. Kuitenkin helmikuusta alkaen olisi tarkoitus pelata ykkösjoukkueessa, Puotinkylän Valtin kasvatti Koskela kommentoi.

"Cardiff on tulevaisuuden joukkue"

Manageri Lawrence oli kertonut Koskelalle nuorukaisen kahden viikon testileirillä Cardiffissa, että eri pelityylin oppiminen vie aikaa, ja siksi Koskela pääsisi pelaamaan tammikuun sijasta helmikuussa. Cardiffilla ei tällä hetkellä mene pelisuorituksiltaan hyvin (sijoitus 24 joukkueen liigassa 21.), mutta Koskelan mukaan seuralla on vankka aikomus kehittyä ja mennä eteenpäin.

- Seurassa on paljon nuoria pelaajia, muun muassa avauksessa yksi 1987 syntynyt pelaaja ja lisäksi 2006 joukkue pelaa uudella stadionilla. Lisäksi sarjahan on Euroopan divisioonista kovatasoisin, Cardiffissakin pelaa seitsemän maajoukkuepelaajaa. Itse uskon, että nuoresta iästäni huolimatta mahdun ykkösjoukkueeseen, Koskela sanaili.

Cardiff pelaa vain kolmella keskikenttäpelaajalla, mutta Koskelan mukaan mahdollisuuksia avauskokoonpanoon on. Paperiasioiden selvittyä vuodenvaihteessa

Englantiin matkustava Koskela ehti pelata Suomen jalkapalloliigassa 67 ottelua ja tehdä niissä seitsemän maalia. KooTeePeen lisäksi hän on edustanut Jokereita, FC Hämeenlinnaa ja junioriseuroissa HJK:ta. Hänellä on myös kuluvan vuoden syksyltä tilillään kolme 21-vuotiaiden maaottelua.

STT-YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat