Clippersin vire jatkuu NBA:ssa

urheilu

NBA-koripalloliigan alkukauden yllättäjiin lukeutuu ehdottomasti Los Angeles Clippers. Kuluva kausi on alkanut poikkeuksellisen hyvällä vauhdilla ja maanantaina seuran käsittelyssä nöyrtyi Cleveland.

LA Clippers kukisti maanantaina Clevelandin.

Marraskuu 2004 on Clippersin vaisun historian toiseksi menestyksekkäin kauden avauskuukausi. Edelle jäi vain vuoden 1974-75 joukkue, joka tuolloin vielä Buffalo Braves -nimellä pelanneena voitti kolmenkymmenen vuoden takaisella marraskuulla 12 peliä. Tappioita tuli vain neljä.

Maanantain 94-82-kotivoitossa Clippersin tehokkain oli roteva laitahyökkääjä Elton Brand 30 pisteellään. Brandia säestivät hyvin Bobby Simmons, joka upotti 17 pisteestään yhdeksän viimeisellä neljänneksellä Clippersin noustessa takaa-ajoasemasta voittoon. Tärkeä mies oli myös serbitakamies Marko Jaric 16 pisteellä ja 11 korisyötöllä. Kolmatta kauttaan pelaava Jaric on tällä kaudella noussut jo lähelle liigan pelintekijöitten kärkikaartia.

Clevelandille tappio oli vasta toinen viimeisen 11 pelin aikana. Cavaliersin ykkönen oli jälleen LeBron James, joka uurasti 22 pistettä, seitsemän levypalloa, viisi syöttöä ja kuusi pallonriistoa. Päätösneljänneksellä nuorukainen kuitenkin hyytyi ja teki vain kaksi pistettä.

Clippersin maanantainen voitto Clevelandista nosti marraskuun voittosuhteen jo 60 prosenttiin (9 voittoa, 6 tappiota).

Rivers näpäytti Magicia

Maanantaina seurattiin tiukasti myös Bostonin valmentajan Doc Riversin paluuta Orlandoon, jossa hänet palkittiin liigan Vuoden valmentajana 2001. Viime kauden alussa Orlando kuitenkin potkaisi Riversin pihalle Magicin taannuttua liigan surkeimpien joukkoon.

Riversin paluu oli menestyksekäs, sillä heikosti kauden avannut Boston juoksi Magicin kumoon selkeästi 117-101. Samalla katkesi neljän ottelun tappioputki. Celticsin aseena oli tasaisuus, sillä peräti seitsemän pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Parhaana hääri Paul Pierce 24 pisteellä. Orlandon tehomiehet Steve Francis ja Grant Hill jäivät kauaksi parhaastaan, kaksikko upotti yhteensä vain kymmenen pelitilannekoria. Heittoja heille kertyi kolmekymmentä.

Maanantain kolmannessa pelissä Denver ja New Orleans junnasivat kumpikin vain 70 pisteen tuntumaan. Denver oli kotikentällään lopulta parempi 76-67 Earl Boykinsin 22 pisteen siivittämänä. Loukkaantumisten pahasti rampauttama New Orleans jatkaa liigan viimeisenä, sillä on vain yksi voitto kauden 13 pelistä.

YLE-STT-AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat