Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Honka satsaa vahvasti ensi kauteen

urheilu

Jalkapalloilun Ykkösessä pelaava espoolainen FC Honka on ahkerana siirtomarkkinoilla. Honka on hankkinut peräti kuusi viime kaudella Veikkaus- liigassa pelannut peluria.

FC Hämeenlinnasta Hongan riveihin liittyvät maalivahti Tuomas Peltonen, keskikentän Jere Pirhonen ja kärkimies Roni Porokara. FF Jarosta saapuvat puolestaan keskikentän Ilpo Verno ja Vesa Vasara sekä hyökkääjä John Weckström.

Lisäksi FC Honka on tehnyt sopimukset viime kaudella Klubi 04:ssä pelanneen Tomi Nymanin sekä Timo Nybäckin kanssa.

Peltola HJK:sta AC Ouluun

Helsinkiläisseura HJK:ssa edelliset puolitoista kautta pelannut Mike Peltola siirtyy Ykkösessä pelaavan AC Oulun joukkueeseen kolmen vuoden sopimuksella. Keskikentällä ja puolustuksessa viihtyvä Peltola, 30, palaa Ouluun, vaikka HJK:lla oli optio Peltolaan myös ensi kaudeksi.

- Olin nostamassa FC Oulua liigaan vuonna 1993. Nyt olisi tarkoitus uusia temppu AC Oulun kanssa. Olen kuullut, että olosuhteet jalkapallolle ovat parantumaan päin Oulussa ja seura hoitaa asiansa hyvin, Kokkolasta Ouluun A-juniori-ikäisenä siirtynyt Peltola perusteli.

Peltola on pelannut urallaan 170 liigaottelua FC Oulun, VPS:n ja HJK:n riveissä sekä 50 ottelua Norjan pääsarjassa Bodö/Glimtin joukkueessa.

Piracaia Tunisian pääsarjaan

Suomessa 13 kautta pelanneen Piracaian jalkapalloura jatkuu Tunisiassa. Piracaia oli viikon näytillä Espanjassa, mutta sopimusta ei syntynyt. Palattuaan Poriin hän sai puhelinsoiton Tunisian pääsarjassa pelaavan US Monastirin valmentajalta.

- Hän on minulle tuttu mies. Hän toimi Algeriassa kaudella 2001 edustamani seuran valmentajana. Vaikka joukkueen alkukausi onkin sujunut ihan hyvin, hän tarvitsee lähinnä pelintekijää ja tarjosi suoraa sopimusta, 33-vuotias Piracaia toteaa.

FC Jazzissa kaksi Suomen mestaruutta (1993 ja 1996) voittanut Piracaia lähtee Tunisiaan 10. joulukuuta.

- Palaan Suomeen Tunisian sarjakauden päätyttyä toukokuussa ja ratkaisen sitten pelaanko kesän Suomessa ja missä seurassa, Piracaia toteaa.

YLE-STT

Suosittelemme

Tuoreimmat