Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Elävä arkisto esittää

SM-hiihdoissa viimeisiä MM-näyttöjä

Keravalla viikonloppuna järjestettävät kauden toiset SM-hiihdot ovat viimeinen näyttöpaikka ennen sunnuntaina tehtäviä Oberstdorfin MM-kisojen hiihtäjien valintoja.

urheilu

Kovin paljon valintoja ajatellen ei ole enää pelissä, sillä naisten ja miesten MM-ryhmät alkavat olla pääosin koossa. Silti sunnuntaiset takaa-ajokilpailut tarjoavat hiihtäjille tilaisuuden saada varmuus kunnostaan.

- Takaa-ajo on itselleni tosi tärkeä. Se on viimeinen kilpailuni ennen MM-kisoja. Maanantaina lähden Italian Livignoon valmistautumisleirille, maailmancupissa jo valintaan riittävät näytöt antanut Olli Ohtonen jutteli perjantaina Keravalla.

Vuokatti Ski Teamia edustavalla Ohtosella on panosta lauantainakin, kun hänen seuransa taistelee Keinukallion maastossa 4x10 kilometrin viestin mitaleista. Viime vuonna Vuokatti oli viestin kakkonen Joutsan Pommin jälkeen. Pommi on taas suosikki, hiihtäväthän sen väreissä mm. vapaalla

hiihtotavalla kauden kotimaiseen parhaimmistoon kuuluva Juha Lallukka, konkari Mika Myllylä ja MM-näyttöä hamuava Matti Heikkinen.

Naisten viestin voittoa puolustaa Hollolan Urheilijat-46, jonka kirkkain tähti Aino-Kaisa Saarinen vaihtoi viime kesänä seuraa. Saarinen siirtyi Joutsan Pommiin, mutta ei tavoittele viestimitalia tänä vuonna. Hän on jo MM-kisoihin valmistavalla leirillä Italiassa. Saman syyn takia Keravalta puuttuvat muun muassa Virpi Kuitunen, Kirsi Välimaa ja Teemu Kattilakoski.

Takaa-ajon SM-kisamatkat ovat samat kuin maailmancupissa: miehillä 15 kilometriä perinteisellä plus 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Naiset hiihtävät 7,5+7,5 kilometriä. Viime vuonna Suomen mestaruudet ratkottiin miehissä 10+10 kilometrillä (mestari Sami Jauhojärvi) ja naisissa 5+5 kilometrillä (Aino-Kaisa Saarinen).

Keravalla kisaohjelmassa on lauantaina myös yhdistetyn SM-sprinttikilpailun 7,5 kilometrin hiihto-osuus. Yhdistetyn miehet hyppäävät mäkiosuutensa Lahdessa.

Lähteet: STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat