Suora

  • Mäkihypyn miesten karsinta, Klingenthal
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Naisten viesti ratkesi Lassilan näytökseen

Maailmanmestaruuskilpailuihin valmistautuva Riitta-Liisa Lassila ratkaisi lauantaina naisten 3x5 kilometrin viestin Joutsan Pommille Keravan SM-hiihdoissa.

urheilu

Lassila nousi toisella osuudella 28 sekunnin takaa-ajoasemasta yli puolentoista minuutin johtoasemaan ja petasi Joutsan ankkurille Pirjo Porvarille lokoisat oltavat viimeiselle vitoselle.

- Pakkasessa hiihdettyihin Jämin SM-kisoihin verrattuna meno tuntui irtonaisemmalta, mutta oli lihaksissa vielä pieni epävire. Omassa kehossa on sellaiset tuntemukset, että vielä parempaa löytyy, ensi torstaina MM-kisamatkalle Reit im Winklin maailmancupin kautta matkaava Lassila kertoi.

Joutsa otti lopulta seurahistoriansa ensimmäisen naisten viestikullan minuutin ja 16 sekunnin erolla hopeaa hiihtäneeseen Lappeen Rientoon. Pronssia hiihti viime vuoden SM-kakkonen Vihdin Viesti 1.35 kärjestä.

Suosikkeihin laskettu Ounasvaaran Hiihtoseura oli lauantaina neljäs 1.41 kärjestä. Lievää vatsavaivaa valitellut Mona-Liisa Malvalehto oli avausosuudella toinen ja Pirjo Manninen ankkureista nopein, mutta vasta 18-vuotiaiden sarjassa hiihtävälle kakkososuuden Kristiina Lehtolalle yllättäen irronnut viestipaikka ei ollut kaikkein otollisin. Alun perin kolmannen lenkin oli määrä olla ampumahiihtäjä Sanna-Leena Perunka, mutta hän oli flunssassa.

Odotetut nimet osuuksien kärjessä

Lassilan ja Mannisen vauhtiero kansallisen tason hiihtäjiin oli odotetun reipas. Lassila oli osuudellaan lähes 50 sekuntia toiseksi nopeinta parempi, ja Manninen kiirehti ankkurina lähes puoli minuuttia muita vauhdikkaammin. Avausosuudella parasta vauhtia pitivät MM-joukkueeseen mielivät Kati Venäläinen ja Malvalehto.

- Viime ajat tässä on vain himmailtu, käyty toki lenkillä, mutta pääosin vain nautittu elämästä anoppilassa Mikkelissä. Palautuminen Jämin SM-kisoista kesti, mutta sunnuntaista alkaen olen muutaman päivän jakson alppiteltassa, Lassila kuvasi valmistautumistaan MM-kisoihin, joissa avausmatka 10 kilometriä vapaalla hiihtotavalla on hänen pääkilpailunsa.

Manninen laskee MM-kisojen suosikkimatkoikseen joukkuesprintin ja perinteisemmän viestin. Lisäksi mieli tekee vapaan hiihtotavan kympille ja perinteisellä hiihdettävään henkilökohtaiseen sprinttiin. Manninen valmistautuu kisoihin kotioloissa eikä aio käyttää alppimajaa, koska Oberstdorfin MM-kisojen ladut eivät kulje vuoristo-oloissa.

- Parasta on vain pysytellä terveenä ennen MM-kisoja, Manninen totesi.

Hän ja Lassila eivät hiihdä Keravalla enää sunnuntaina, kun taistellaan takaa-ajon Suomen mestaruuksista.

STT-YLE

Lassilan ja Porvarin lisäksi Joutsan kultajoukkueessa hiihti Maija Saarinen, joka ei viime vuonna mahtunut Hollolan Urheilijat-46:n joukkueeseen eikä siten päässyt Lapualla juhlimaan mestaruutta. Toinen Hollolasta Joutsaan vaihtanut Saarinen eli maajoukkuehiihtäjä Aino-Kaisa oli Keravan SM-kisojen aikaan leirillä Italiassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat