Ylivoima ei saa Mannista haihattelemaan

Kauden aikana kahdeksan maailmancupin kilpailua voittanut Hannu Manninen pitää kiinni alkuperäisestä tavoiteasettelustaan Oberstdorfin MM-kisoissa. Yhdistetyn maailmancupia johtava Manninen, 26, lähtee maailmanmestaruuskisoista kotiin tyytyväisenä miehenä, jos saa palata yhtä henkilökohtaista mitalia rikkaampana.

urheilu

- Mitalin värillä ei ole väliä, Manninen vakuutti.

- Minusta yhden mitalin tavoite ei ole varovainen, koska kyllä arvokisoissa kolmen parhaan joukkoon yltäminen vaatii yhdistetyssä onnistumista mäessä ja kovaa hiihtoa, Manninen arvioi lauantaina Keravalla.

Jos Manninen saa Oberstdorfista uransa ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisamitalin, hän täyttää jo yksinään suomalaisten MM-tavoitteen yhdistetyssä. Päävalmentaja Jani Klingan iloksi Manninen on saanut hyppynsä kulkemaan eikä joudu aina lähtemään armottomaan tuntuiseen takaa-ajoon hiihto-osuudella.

- Hyppy tuntuu nyt ihan hyvältä. Hypyt ovat olleet tasaisesti parempia myös harjoituksissa, Manninen valoi uskoa omaan tekemiseensä.

Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustava Manninen komisti Keravan Keinukallion maastoissa palkintokaappiaan sprinttikilpailun ylivoimaisella SM-voitolla. Manninen ratkaisi pelin jo aamulla Lahdessa, kun hän ponnisti suurmäestä mainion 124 metrin siivun. Ladulla hänellä ei ollut vaikeuksia, vaan kärjessä startannut Anssi Koivuranta joutui katselemaan Mannisen selkää jo puolen kilometrin hiihdon jälkeen. Kauan Manninen ei Koivurannan näköpiirissä pysynyt, vaan mestari kiirehti rennolla ja teknisesti kauniilla hiihdollaan lähes kahden minuutin etumatkalle.

Manninen voitti SM-sprintin 1.47,7:n erolla uransa ensimmäisen aikuisten mitalinsa voittaneeseen Kuusamon Erä-Veikkojen Koivurantaan. Viime vuoden yhdistetyn sprintin mestari Jaakko Tallus taipui huonon hyppäämisen takia kolmanneksi 2.24,1 Manniselle jääneenä. Lieksan Hiihtoseuraa edustava Tallus lupasi kisan jälkeen jäädä kotimaisemiinsa

Kuopioon harjoittelemaan hyppyjä.

Tallus ja Koivuranta jättävät ensi viikonloppuna Italian Pragelatossa kilpailtavat maailmancupin kisat väliin. Italiaan matkaavat vain maailmancupia johtava Manninen, lauantain SM-nelonen Jouni Kaitainen ja SM-viitonen Antti Kuisma.

Kahden paikkakunnan kisa kelpasi urheilijoille

Kotimaisittain on varsin tavatonta, että yhdistetyn kilpailu ratkaistaan kahdella paikkakunnalla. Kilpailijoille tuli pitkä päivä, vaikka "tehokasta peliaikaa" siihen kului esimerkiksi Manniselta suunnilleen 20 minuuttia. Kilpailijat pitivät kisan jakamista Lahden ja Keravan välille hyvänä.

- Oli hyvä ratkaisu tulla tänne hiihtämään. Täällä oli yleisöä ja ladut hyvässä kunnossa. Eilen Lahdessa latu oli aika hätäisesti tehty ja kivinen, Manninen kuvasi perjantaisen yhdistetyn parisprintin oloja.

Suomessa kahden paikkakunnan yhdistetyn kisoja on yleensä vain alkutalvesta, kun ensilumen kisoissa hypätään Rovaniemellä ja hiihdetään mahdollisesti Levillä.

- Maailmancupissa esimerkiksi Sapporossa ajo mäkipaikalta hiihtoon voi kestää 50 minuutista tuntiin, vaikka matka on vain 25 kilometriä, Manninen vertasi.

STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat