Suora

 • Freestylen MC: Thaiwoo, kumpareet
 • Hiihdon Ski Classics, La Venosta
 • Jääkiekon EHT-turnaus, Suomi - Ruotsi
 • Alppihiihdon MC: Val d'Isère, miesten pujottelun 1. lasku
 • Urheilustudio 14.12.
 • Ampumahiihdon MC, naisten viesti, Hochfilzen
 • Ampumahiihdon MC, naisten viesti, Hochfilzen
 • Lumilautailun MC: Peking, Big Air
 • Urheilustudio 14.12.
 • Jääkiekon EHT Venäjä - Tshekki
 • Alppihiihdon MC: Val d'Isère, miesten pujottelun 2. lasku
 • Val d'Isere, miesten pujottelun 2. lasku
 • Urheilustudio 14.12.
 • Sprintit, Davos
 • Ampumahiihdon MC, miesten takaa-ajokilpailu, Hochfilzen

Miesten viestimestaruus Kuusamoon

Kuusamon Erä-Veikot palasi kahden vuoden tauon jälkeen miesten hiihtoviestin valtiaaksi. Perinteikäs seura hallitsi Keravalla hiihdettyä 4x10 kilometrin kisaa Keijo Kurttilan avausosuudesta lähtien, vaihtoi joka osuuden jälkeen kärjessä ja ylitti Marko Maaningan ankkuriosuudella maaliviivan ensimmäisenä.

urheilu

Erä-Veikot vei kultaa nelikolla Keijo Kurttila, Valeri Rodohlebov, Esa Mursu ja Maaninka. Heistä vain Maaninka on kuusamolainen, mikä kuvaa hyvin hiihdonkin nykypäivää. Kokoomajoukkueet ovat arkea, mitä hiihtäjät pitävät hyvänä asiana.

- Käydäänhän sitä nykyään muualla töissäkin, nelikon ainoa maajoukkuemies Kurttila muistutti.

Hän on utajärveläinen, viime syksynä Suomen kansalaisuuden saanut Rodohlebov Imatralta ja Mursu Kuusamon naapurista Posiolta.

Etenkin 1970-luvulla kotimaista hiihtoa hallinneelle Erä-Veikoille mestaruus oli seurahistorian 12:s. Edellinen kulta irtosi kaksi vuotta sitten Valkeakoskelta samalla nelikolla kuin Keravalla. Hiihtojärjestyskin oli ennallaan.

- Hiihtojärjestystä mietimme lähinnä kakkos- ja kolmososuuden osalta. Minulle olisi sopinut parhaiten kolmososuuden perinteinen hiihtotapa, mutta kun sellaista osuutta ei ole, Mursu naurahti.

Tasaisuus ratkaisi mitalit

Maaninka sai juhlia rauhassa Keinukallion hiihtostadionin maalisuoralla, sillä uhkaajat olivat kaukana takana. Maaninka ylitti maaliviivan ylivoimaa korostaakseen takaperin, ja sai odotella liki 20 sekuntia muiden joukkueiden ankkureita. Hopeaa vei Lapuan Virkiä ja pronssia kisan ehdoton ennakkosuosikki Joutsan Pommi, joka jäi mestaruuden uusimisesta 49,4 sekuntia.

Jos oli kuusamolaisten esitys tasainen, samaa voi sanoa lapualaisista. Joukkue oli jokaisessa vaihdossa samalla sijalla kuin maalissa. Hopeanelikossa hiihtivät Kuisma Taipale, Karri Hietamäki, Jari Kalliokoski ja ankkurina ampumahiihtäjä Timo Antila. Joutsan tie mitaleille kävi kivisemmän tien kautta, sillä avausosuuden Ville Kinnunen oli vasta 12:s. Mika Myllylä

nosti seuran viidenneksi, vapaan hiihtotavan osuuksilla Juha

Lallukka kolmanneksi, jolle sijalle ankkuri Matti Heikkinenkin päätyi.

Heikkisen pitäisi antaa Keravalla näyttö kunnostaan, sillä nuorukainen havittelee pääsyä MM-joukkueeseen. Lauantaina näyttö jäi tekemättä, sillä nuorukainen simahti toisella viiden kilometrin lenkillä.

- Surkuhupaisa suoritus tähän saumaan, mutta kunnia Markolle ja Timolle hyvistä hiihdoista, Heikkinen onnitteli kukistajiaan.

Myllylän perheellä vahva panos

Joutsan kakkososuudella vanha konkari Myllylä oli osuuden kolmanneksi nopein. Hän arveli, että olisi pystynyt parempaan hiihtoon henkilökohtaisessa kilpailussa, mutta viestissä liian kova aloitus kostautui.

- Oli pakko lähteä tavoittelemaan Olli Ohtosen vauhtia. Toinen vitosen kierros oli sitten kova, Myllylä tunnusti.

Hän oli iloinen mahtumisestaan Pommin joukkueeseen, mutta tunnusti kunnon olevan harjoitustaustan mukainen. Kaksi SM-kisoja edeltävää viikkoa Myllylä tosin keskittyi vahvasti Keravan kisoihin, mutta kuvasi itseään silti puoliksi eläkeläiseksi. Myllylän perheen panos viesteissä oli silti vahva, koska vaimo Suvi Myllylä yllätti hiihtämällä Haapajärven Kiilojen kakkososuudella osuuden seitsemänneksi parhaan ajan.

- Suvi piti kymmenen vuotta totaalitaukoa, mutta on taas innostunut lenkkeilemään, Mika Myllylä sanoi ja ihasteli vaimonsa vahvaa hiihtoa.

Lähteet: STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat