Hyppää sisältöön

Mouan seura vankisti sarjajohtoaan

Suomen naisten koripallomaajoukkueen Michaela Mouan edustama sveitsiläisjoukkue Martigny-Ovronnaz tukevoitti asemaansa maansa pääsarjan kärjessä voittamalla tiistaina Opfikon Basketin vieraissa 97-84.

180-senttinen Moua tehtaili kelpo tilastorivin: 24 pistettä, kuusi levypalloa, viisi koriin johtanutta syöttöä ja neljä riistoa.

Vastustaja oli vailla keinoja Mouan ja tämän joukkuekaverin Dagmar Tuckovan pysäyttämiseksi. Moua upotti kakkosensa tarkkuudella 11/15 ja Tuckova tarkkuudella 15/21 kooten 33 pistettä.

Opfikon Basket pitää perää Sveitsin liigassa ja on sarjan ainoa voitoton joukkue. Martigny-Ovronnazin saldo 15 ottelun jälkeen on 11 voittoa ja neljä tappiota. Reilu viikko sitten joukkue voitti Sveitsin liigacupin.

Zaragosan peli kangertelee

Maajoukkuesentteri Taru Tuukkasen edustama Zaragosa on ajautunut tappiokierteeseen. Se kärsi Espanjan liigakierroksella 68-78-kotitappion Jenni Laaksosen Puig d'en Vallsille. Tappio oli Zaragosalle kolmas peräkkäinen. Joukkuetta ei pelastanut edes Tuukkasen vahva (19/7/3 riistoa) esitys. Laaksonen pelasi voittajien riveissä kahdeksan minuuttia, mutta ainoaksi tehomerkinnäksi jäi yksi levypallo.

Kaisa Tuuren seura Yaya Maria Breogan onnistui yllättämään kotonaan CajaCanariasin. Tuure kirjautti tililleen seitsemän pistettä ja kaksi levypalloa 19 peliminuutissa. Breoganin voitto heltisi 70-58-lukemin.

Espanjan kakkosliigassa Kaisa Höökin Caceres ja Mari Puustisen Badajoz olivat voitokkaita. Höök oli joukkueensa paras korintekijä 18 pisteellään, kun E.Santos-Adba kaatui vieraissa pistein 66-78. 172-senttinen Höök ansioitui myös kolmen syötön ja levypallon muodossa. Badajozin päihittäessä Cordoban 81-72 Puustinen uurasti täydet 40 minuuttia, heitti 14 pistettä ja jakeli kolme syöttöä.

Saksassa ohjelmassa olivat liigacupin puolivälierät. Niina Laaksosen joukkue BG Dorsten kärsi yllättävän 78-87-jatkoaikatappion vieraissa BG Göttingenille. Bundesliigaa johtava Dorsten joutui vaikeuksiin varsinaisen peliajan lopulla, jolloin joukkue menetti neljä avainpelaajansa virhetilien täytyttyä. Näiden joukossa oli myös kuusi pistettä pussittanut Laaksonen.

.
.