Suora

  • Rytmisen EM, yksilöiden välinefinaalit
  • Käsipalloliiga, miesten 3. loppuottelu Cocks - Dicken
  • Rytmisen EM
  • Urheiluruutu
  • Topi Raitanen - suunnistuslupaus joka vaihtoi lajia yleisurheiluun
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Rallin MM, Chile, kisakooste
  • Urheiluruutu

Hietalahti voitti ampumahiihdon SM-kultaa

Tutut nimet hallitsivat ampumahiihdon miesten pikamatkan SM-kilpailua lauantaina Kontiolahdella. Mestaruuden vei puhtaan ammunnan tehnyt Vesa Hietalahti.

urheilu

Koko ajan kilpailussa kärkipaikkaa pitänyt Hietalahti voitti toiseksi tullutta Paavo Puurusta vajaat kuusi sekuntia.

Puurusen kohtaloksi koitui makuuammunnasta tullut yksi ohilaukaus. Hietalahti ja Puurunen olivat kilpailussa omaa luokkaansa. Kolmanneksi tullut Virtasalmen Urheilijoiden Janne Kantanen hävisi heille yli minuutin. Maailmancupin kilpailuja kiertänyt Ville Kotikumpu oli neljäs rasitteenaan makuupaikalta tullut yksi huti.

Viidennen pikamatkan suomenmestaruutensa voittanut Vesa Hietalahti oli kohtuullisen tyytyväinen kilpailuunsa.

- Ammunta oli lähes sitä mitä sen pitääkin olla. Tosin pystystä tuli yksi nappihäiriö. Hiihto ei vielä ollut aivan parasta. Takana on tiukkaa harjoittelua, joten herkkyys puutui, sanaili Kauhajoen Karhun mies.

Vesa Hietalahti kertoi koko joukkueen lähtevän vielä yhteiselle leirille ennen maaliskuun alussa olevia MM-kilpailuja.

SM-hopealle sijoittunut Puurunen kertoi olevansa antibioottikuurilla, eikä ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa.

- Makuulta tuli se yksi huti. Siinä oli vinosyöttö eikä hiihtovauhtikaan vielä riitä. Nyt on saatava kilpailuja alle, Ensi viikolla on ohjelmassa sotilaiden MM-kilpailut, ja sieltä suoraan yhteiselle leirille Italiaan, kuhmolainen sanoi.

Hakala yllätti naisten kilpailussa

Naisten 7,5 kilometrin pikamatkalla saatiin yllätysvoittaja. Ahveniston Ampumahiihtäjien Anita Hakala pystyi puristamaan kahdesta sakkokierroksesta huolimatta mestariksi.

Molemmilta ampumapaikoilta yhden hudin ampunut Hakala otti uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden.

- Ei se vielä täysosuma ollut, mutta hyvä näin. Olen tehnyt kilpailujen välillä pitkiä harjoituslenkkejä. Ehkä jäykkyys johtui siitä, Hakala pohti.

Myös kakkossijan otti yllätysnimi. Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen tiputti kaikki laikat makuupaikalta, mutta pystyammunnassa yksi täplä jäi taululle. Mäkäräinen hävisi voittajalle vain kaksi sekuntia ja otti

kotiladuillaan ensimmäisen yleisen sarjan SM-mitalin.

Kokeneesta kaartista Sanna-Leena Perunka oli kolmas häviten voittajalle 17 sekuntia. Perunka sortui makuuammunnassa kahteen ohilaukaukseen.

Lähteet: STT

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat