Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi

Juniorien MM-taitoluistelu yli odotusten

Taitoluistelun junioreiden MM-kisat päättyivät sunnuntain vastaisena yönä Kanadan Kitchenerissä. Suomen saldo kisoista oli lupaava: Kiira Korpi sijoittui junioritytöissä 10:ksi ja toi Suomelle toivotun toisen paikan juniorityttöihin. Valtter Virtanen luisteli pojissa sijalle 18.

urheilu

17-vuotias keravalainen oli viime vuoden junioreiden MM-kisoissa 30., ja nopeaa nousua kohti maailman kärkeä pidettiin ennakkoveikkailuissa isona haasteena.

Valtter Virtanen yltyi rikkomaan ennätyksiä, ne murenivat niin kilpailun karsinnassa, lyhytohjelmassa kuin sunnuntain vastaisena yönä käydyssä vapaaohjelmassa. Virtasen sijoitus oli kokonaistuloksissa 20. ja uusi henkilökohtainen piste-ennätys 129.08.

Vapaaohjelmassa Virtanen esitti puhtaasti kaikki kolmoishypyt. Virtanen hyppää vielä tällä kaudella taitoluistelun vaativimman hypyn, axelin, kaksoishyppynä, mutta kolmannen kierroksen mukaan saanti axeliin on viimeistelyvaiheessa.

Poikien kisan voitti Japanin Nobunari Oda, toinen oli lyhytohjelman jälkeen johtanut ranskalainen Yannick Ponsero.

Korvella takanaan huikea vuosi

Tamperelainen Kiira Korpi on kilpaillut upean, ja rankan, kansainvälisenkauden. Heti syksyn aluksi Kiira Korpi luisteli junioreiden GP-kisassa Unkarissa kuudenneksi, lokakuussa hän kävi Saksassa voittamassa saman sarjan kilpailun.

GP-sarjan finaalissa joulukuussa Helsingissä Korpi taituroi maailman huippujen rinnalla itsensä neljänneksi.

Myös kansallisissa kilpailuissa menestynyt Korpi nimitettiin Suomen EM-kisajoukkueeseen. Vasta 16-vuotias lukiolaistyttö ei aikuisia mestareita hätkähtänyt vaan luisteli ensikertalaisena EM-kisojen 13. sijalle.

Junioreiden MM-kisoista Kiira Korvelta tiedettiin odottaa hyvää sijoitusta.Tähtäin oli kärjen kymmenikössä, mikä antaisi Suomelle ensi vuoden junioreiden MM-kisoihin toisen naispaikan. Suomella on kansainvälisesti kovatasoisia juniorityttöjä, näytön paikkoja liian vähän.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat