Suora

  • Jalkapallon EM-karsinnat: Armenia-Suomi
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Marigold IceUnity jälleen ykkönen

Hallitseva Suomen ja maailmanmestari Marigold IceUnity (Helsingin Luistelijat) kesti hyvin ennakkosuosikin paineet ja otti muodostelmaluistelun SM-tittelin sunnuntaina nimiinsä.

urheilu

Kärkijoukkueen takana käytiin kuitenkin tiukka taisto hopeamitalista ja edustuspaikasta Göteborgin MM-kilpailuihin. Lyhytohjelman paremmuusjärjestys säilyi vapaaohjelmankin jälkeen, joten Ruotsiin matkaa Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes. Team Uniquen luistelijat pokkasivat pronssiset mitalit.

Marigold IceUnityn Jekyll & Hyde -esitys onnistui valmentaja Anu Jääskeläinen-Oksasen mielestä erinomaisesti. Ohjelmaa oli vaikeutettu entisestään vastaamaan MM-kisoissa käytettävän uuden pistelaskujärjestelmän vaatimuksia.

SM-kisoissa käytettiin vielä vanhaa systeemiä, joten muutoksen tuomia vaikutuksia pisteytykseen ei vielä tiedetä varmasti.

- Teemme uuden pistelaskujärjestelmän vaadituissa elementeissä vaikeimman mahdollisen suorituksen. Maailmanmestarina meidän ei sovi asettaa Göteborgiin muita tavoitteita kuin voitto, Jääskeläinen-Oksanen kertoi.

Suuria muutoksia ei ohjelmaan enää MM-kisoja silmällä pitäen tehdä, vaan enemmän keskitytään pikkuasioiden hiomiseen. Marigoldin kapteeni Elina Räisäsen mukaan lähiviikkoina luisteltavat näytösesitykset tuovat kaivattua hengähdystaukoa pelkkien kilpailuohjelmien viilaamiseen.

Rockettes iloinen MM-paikasta

Kakkoseksi luistelleen Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen oli iloinen siitä, että joukkue pääsee yrittämään viime vuoden MM-pronssin kirkastamista.

- Lähdemme hakemaan Göteborgista luistelemisen iloa, mutta toki pitää aina lähteä tavoittelemaan sitä kirkkainta mitalia. Meillä on nyt kuusi viikkoa aikaa valmistautua, Nieminen sanoi.

- Tämän päivän suoritus oli meiltä hyvä, muttei loistava. Siinä oli nyt vähän tahmea tunnelma, mutta saamme Göteborgiin ison kannustusjoukon ja ruotsalaiset osaavat järjestää hyviä kisoja, joten siellä nähdään varmasti vapautunut suoritus, Nieminen lupasi.

Niemisen mielestä hänen suojattiensa esityksen tyyli vaatii hieman enemmän aikaa kypsyä kuin muiden. Kauden ensimmäiset kisat eivät menneetkään aivan suunnitelmien mukaisesti. Rockettesin kapteeni Inna Sareneva sanoi joukkueen kovan tahdon olleen tarpeen, sillä vielä syksyllä Team Unique oli parempi ensimmäisessä valintakilpailussa.

- Ensimmäinen kisa oli kova kolaus, mutta silloin päätimme, että lujalla tahdolla menemme eteenpäin. Tämän päivän ohjelmassa oli ehkä käsijarru vähän päällä, Sareneva pohti.

Team Unique tyytyväinen pronssiin

Kolmoseksi jääneen Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen oli tyytyväinen mitaliin, vaikka kisapaikka jäikin saamatta. Suomen taso on sen verran kova, että pronssiinkin vaaditaan kansainvälisen tason suoritus.

- Hyvän taistelun teimme ja olemme joukkueena ihan tyytyväisiä tähän, Penttinen sanoi.

Junioreissa mitalit menivät samoille seuroille ja vieläpä samassa järjestyksessä. Kultaan luisteli siis Helsingin Luistelijoiden Musketeers ennen Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintasticia ja Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystiquea.

Helsingin jäähallissa järjestettyjä SM-kisoja seurasi runsaslukuisen yleisön lisäksi tasavallan presidentti Tarja Halonen, joka oli myös kisojen suojelija.

Lähteet: STT-YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat