Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää
  • Kuin savuna ilmaan

Moskova myy olympiakomitealle "Uskoa unelmaan"

Venäjän edustajat aloittivat maanantaina päättäväisen mainostyön, jonka tarkoituksena on vakuuttaa Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n edustajat Moskovan ylivertaisuudesta vuoden 2012 olympiakaupunkina.

urheilu

- Moskovalla on vankka kokemus suurten urheilutapahtumien järjestämisestä. Etulyöntiasemamme perustuu vuoden 1980 olympialaisiin, joiden vuoksi meillä on valmiina suuri määrä urheilukisoihin vaadittavia tiloja, kehui kaupungin pormestari Juri Luzkov tiedotustilaisuudessa.

- Monet kisakohteista vaativat tietysti remontointia, mutta suurin osa järjestelyistä valmistuu vuoteen 2010 mennessä, vakuutti Luzkov, jonka mukaan sekä moskovalaiset että koko Venäjän kansa ovat olympiahakemuksen tukena.

- Iskulauseemme "Usko unelmaan" kuvaa kaikkien niiden venäläisten unelmaa, jotka haluavat näyttää, kuinka paljon heidän maansa on muuttunut ja mitä he voivat tarjota kansainväliselle yhteisölle sekä olympialiikkeelle, kiteytti hakemuskomitean johtaja Aleksandr Tshernov.

"Venäläiset järjestävät unohtumattomia tilaisuuksia"

Venäjän olympiahakemuskomitea on rekrytoinut puolestapuhujien ryhmän monista tunnetuista paikallisista poliitikoista ja urheilijoista. Hieman yllättäen heidän joukostaan löytyy myös yksi suomalainen: pietarilaisesta teatterikoulusta valmistunut näyttelijä Ville Haapasalo.

- Moskova on yksi maailman kiinnostavimmista ja eloisimmista kaupungeista. Venäläiset ovat aina olleet hyviä järjestämään unohtumattomia tilaisuuksia ja urheilulla on aina ollut tärkeä rooli heidän elämässään, kertoi Haapasalo KOK:lle ja toimittajille jaetussa tiedotteessa.

KOK:n edustajat - joita odottivat Venäjän pääkaupungissa kymmenet tuhannet olympialiput, katukyltit ja "Moskova 2012" -mainoksilla vuoratut julkiset liikennevälineet - ovat valmiita antamaan ensimmäiset lausuntonsa perjantaina.

Moskova kilpailee vuoden 2012 kesäkisoista Lontoon, Pariisin, Madridin ja New Yorkin kanssa. KOK päättää kisaisännästä heinäkuun alussa.

Kiina haluaa Pekingin soihtuviestin Taiwaniin

Pekingin olympialaisten järjestäjät haluavat ulottaa vuoden 2008 olympialaisten soihtuviestin myös Taiwaniin.

- Kansallisen soihtuviestin pitäisi kulkea kattavasti kaikkialla Kiinassa, ja siten myös Hongkongissa, Macaossa ja Taiwanissa, Pekingin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Liu Qi sanoi Kiinan television haastattelussa sunnuntaina.

Taiwan kilpailee olympialaisissa omalla joukkueellaan, ja sopimus pätee myös vuoden 2008 kisoihin. Kiina pitää Taiwania kuitenkin maakuntanaan.

Lähteet: STT-Reuters-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat