Hyppää sisältöön

Nopeuslaskijat MM-mitalijahtiin Italiaan

Suomalaiset nopeuslaskijat puolustavat loppuviikolla kultamitaleja Italian Cerviniassa pidettävissä MM-kisoissa. Naisten sarjassa mestari vaihtuu, kun Jaana Viitasaari pitää välivuotta.

Yksi suosikeista löytyy kuitenkin Suomesta, kun Vimpelin Kati Metsäpelto yrittää kirkastaa kahden vuoden takaisen pronssin kultamitaliksi.

Metsäpelto on maailmancupissa toisena voitettuaan muun muassa Sallan osakilpailun. Myös vuoden 1997 MM-nelonen Virve Mäkelä Alajärveltä voi yltää mitaleille. Heidän lisäkseen naisten kisassa on mukana juniori-ikäinen Heini Piipponen Kuortaneelta.

Miesten joukkueen suurin tähti on hallitseva maailmanmestari Jukka Viitasaari Alajärveltä. Hän on kaksien edellisten kisojen maailmanmestari, ja ensimmäinen kultamitaleista tuli samasta Cervinian rinteestä, jossa kisataan tänä vuonna.

Viitasaaren lisäksi Pohjanmaalta lähtee kisoihin tänä vuonna Suomi-cupin voittanut Niko Isoniemi Alajärveltä ja varma laskija Jyrki Jokipii Vaasasta. Jokipii on kilpailijoista ainut, joka on osallistunut kaikkiin Kansainvälisen hiihtoliiton nopeuslaskun MM-kisoihin, jotka polkaistiin uudelleen käyntiin 1995 Ylläksellä.

Miesten sarjassa kilpailevat lisäksi Petri Suominen Kuopiosta, Hannu Heikkilä ja Pasi Heiniö Vampulasta, Esa Määttä Kuusamosta ja juniori-ikäinen tulevaisuuden lupaus Aleksi Peltoniemi Alajärveltä. Uuteen syöksylaskuluokkaan osallistuvat miesten sarjassa Soinin Antti Piipponen ja Tero Hietala.

Naisten syöksylaskuluokassa Suomea edustaa Piia Piipponen.

Torstaista sunnuntaihin kestävissä MM-kisoissa Suomen virallinen mitalitavoite on kolme mitalia. Sallan 2003 kisoista on puolustettavana kolme kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi.