Hyppää sisältöön

Curlingmiehet MM-pudotuspeleihin

Suomen miesten curlingjoukkue selviytyi pudotuspeleihin Kanadassa pelattavissa MM-kisoissa. Alkusarjan päätöskamppailuissa Markku Uusipaavalniemen joukkue voitti ensin Uuden-Seelannin 9-3 ja Tanskan 8-5. Yhdestätoista ottelusta Suomi voitti kahdeksan.

Tanska-ottelu oli jännittävä. Suomi johti jo 4-0, mutta Tanska kiri ottelun puoleen väliin mennessä eron kiinni. Suomi kuitenkin terästyi kuudennessa päässä ja siirtyi 6-4 johtoon. Lopullisesti ottelu ratkesi vasta yhdeksännessä päässä, kun Suomi nappasi viimeisellä ratsutuplalla kaksi pistettä.

Kaikkiaan kuusi joukkuetta (Skotlanti, Saksa, Norja, Kanada, Suomi ja USA) päätyivät alkusarjan jälkeen tasoihin. Keskinäisten ottelujen perusteella Skotlanti ja Saksa pelaavat pääsystä loppuotteluun.

Pudotuspeleissä Suomi kohtaa Kanadan ja Norja mittaa USA:n taidot. Kanada on curlingin mahtimaita, mutta joukkue ei ole kotiareenallaan vakuuttanut.

Jos Kanada kaatuu, Suomi kohtaa Norja - USA -ottelun voittajan. Tämän mittelön voittaja varmistaa MM-mitalin ja pääsee ottelemaan paikasta loppuotteluun.

Suomi on jo aiemmissa peleissä lunastanut paikkansa ensi vuoden Torinon talviolympialaisiin, mikä oli joukkueen ykköstavoite MM-kisoissa. Mitali MM-kisoista olisi tietysti miellyttävää ekstraa hyvin pelanneelle joukkueelle.

.
.